Verslag Sporting Leiden JO-17 vs Sporting Leiden JO-19

30 januari 2021 - 17:18

Zaterdag was het weer zo ver, de mannen van Sporting Leiden JO-17 mochten aantreden tegen de mannen van Sporting Leiden JO-19. Daar waar de thermometer niet verder kwam dan 3 graden, maar door een koude wind uit het oosten voelde het als -4, werd door beide teams de warming up aangevangen. Trainers Peter (JO17) en Andres (JO19) hadden de spelers instructies gegeven en uitgelegd wat ze vandaag op het veld wilde zien van hun jongens. Nadat scheidsrechter Robin voor het eerst een riedel op zijn fluitje blies ging het los.

De wedstrijd ging beide kanten op maar de JO17 wist zich goed te verweren tegen hun oudere clubgenoten. Bij vlagen werd er echt goed gevoetbald en kansen konden niet uitblijven. Nadat er een bal vaag het middenveld de hoek in gespeeld werd ging Mitchel (JO-17) het 16-metergebied in en wist de eerste goal te maken. Deze 1-0 was tevens ook de stand bij rust. In de rust maande trainer Andres (JO-19) zijn jongens meer druk te zetten op de goal van de uitstekend keepende Sem. Sven (JO-19) stond precies op de goede plaats en scoorde de 1-1, het tactische plan van Andres had gewerkt.

De 2e helft kabbelde rustig voort en beide teams hinkte op 2 gedachte. Spits Ryan (JO-17) kreeg de bal en deed wat een geweldige spits hoort te doen hij maakte een geweldige actie waardoor hij alleen voor de keeper Ronnie (JO-19) kwam te staan. Ryan kapte Ronnie knap uit en maakte de 2-1. Het kom bijna niet meer misgaan voor de JO-17.

Echter had de JO-19 het geheime wapen, en daar bedoel ik Leo niet mee. Leo die het voor elkaar kreeg om de bal op de paal te mikken van een meter of 2 van de goal. Nee het geheime wapen was vandaag Sven. Sven kreeg de bal hoog aangespeeld en nam hem aan vanuit de lucht waardoor hij Giovanni van de JO-17 op het verkeerde been zette. Sven schoot op goal en scoorde de 2-2. Direct na de aftrap stak scheidsrechter Robin de fluit weer in zijn mond en blies voor het einde van de wedstrijd.

De leuke en sportieve wedstrijd eindigden op 2-2 maar het belangrijkste is dat de mannen weer lekker hebben gevoetbald.