Verslag Lorenzo in Italie #5

12 juni 2023 - 17:33

Op de slotdag van het Europees kampioenschap in Italië heeft het Nederlands CP-team een 6-2 overwinning op Duitsland geboekt. Oranje kwam vroeg in de wedstrijd op een 0-2 achterstand, maar repareerde de boel met zes heerlijke goals. De ploeg eindigt daarmee tijdens het EK op de vijfde plaats.

De laatste wedstrijd tegen Duitsland. Ik speelde op een andere positie dan ik gewend ben, centraal achterin. De eerste 10 minuten ging het voor we het wisten stond het 2-0 voor de Duitsers. We gingen een andere formatie spelen, namelijk 2-3-1, om de spits onder controle te krijgen en dat lukte. De eerste helft sloten we af met 2-2. In de rust kregen we te horen dat dit niet kon, zo snel 2-0 achterstaan, zo een slecht begin hadden we niet verwacht. In de tweede helft kreeg ik de aanvoerdersband, best wel speciaal natuurlijk om voor je eigen land aanvoerder te zijn op een EK! Maar in de tweede helft draaide het spelbeeld we begonnen goed en er zaten mooie aanvallen bij. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd als team over de streep getrokken: 6-2 en een vijfde plek op het EK.

Helaas niet waar we op hadden gehoopt maar het is dit jaar niet anders. Ik heb een toptoernooi gespeeld en de meeste meeste minuten gemaakt van het team. Dit was het laatste deel van mijn verslag uit Italië, hopelijk tot volgend jaar bij het WK.