Verslag Lorenzo in Italie #2

4 juni 2023 - 10:11

Het Nederlands CP-team neemt het in de groepsfase van het Europees kampioenschap op tegen Engeland, Italië en Spanje. Lorenzo Calkhoven, speler van Sporting Leiden O23, is geselecteerd voor het EK. Lorenzo houdt ons tijdens het EK op de hoogte van zijn belevenissen via een kort verslag.

Afgelopen woensdag stond de eerste wedstrijd op het programma, we speelde tegen Italië. Voor mij extra bijzonder omdat mijn opa op dit eiland geboren is en dat ik deze wedstrijd koste wat het kost wilde spelen, en dat gebeurde ook. Ik stond in de basis en in de 1ste minuut kregen wij al een 100% kans.

Na het eerste kwartier was de stand nog 0-0, we hadden veel kansen, mar niks ging erin. In de 18e minuut kreeg ik de bal van rechts, zette mijn lichaam erin ging naar binnen en schoot in de verre hoek op het doel, GOAL! 1-0 voor Oranje. We gingen de rust in met een lekkere 4-0 voorsprong.

De tweede helft moesten we doorpakken, we willen eerste worden in de poule, dus het doelsaldo moest ook omhoog. Uiteindelijk hebben we met 9-1 gewonnen, topwedstrijd met als enige smetje de tegengoal. Een prima pot, goed resultaat en ik heb zelf een goede wedstrijd gespeeld, de openingsgoal en 4 assists.

Zondag 18:00 uur wacht de volgende wedstrijd tegen Spanje, een moeilijke tegenstander maar we moeten winnen om door te gaan. De wedstrijd is te volgen via deze link: https://www.youtube.com/live/ElbDyi1ndS0?feature=share