Terechte puntendeling voor Sporting Leiden

3 oktober 2022 - 11:11

Het was zwaar voor de spelers van Sporting Leiden en Nieuwkoop. Het veld was drassig en moeilijk te bespelen. Er werd ook nog even nagedacht over uitwijken naar kunstgras, maar de arbiter van dienst besloot om op natuurgras te spelen. Na een pittig duel eindigde de tweestrijd onbeslist en centrale verdediger Mike Siebert kon zich wel vinden in de 1-1. Daags na het treffen en een avondje feest in Leiden is de spreker monter.

,,Ik woon in de binnenstad en ontkom dus niet aan het feest en de herrie. We zijn met de kids op stap geweest en ik kan dus niet stellen dat ik brak ben in tegenstelling tot veel andere Leidenaren, haha. Terugkomend op de pot van gisteren kan ik stellen dat we het in de eerste tien minuten zeker zwaar hadden omdat het niet goed stond bij ons. Geleidelijk aan gingen we beter spelen, hoewel zij met veel druk speelden. Nieuwkoop is een fysieke tegenstander en er werden forse duels op de mat gelegd. Er vielen ook wel de nodige kaarten en misschien dat de scheidsrechter wat meer had mogen optreden. In de eerste heft kregen we zeker in het tweede deel wat kansjes. Soufiane Boukhidous trof de lat en daar waren we dus dichtbij de 1-0.”

Gescoord werd er dus niet in de eerste vijfenveertig minuten, maar koud uit de kleedkamer keek Sporting tegen een 0-1 achterstand aan. ,,Een vrije trap, toch nog vrij ver van het doel, werd ingepompt en in die situatie stond het niet goed bij ons en stonden we even te slapen. We wisten dat zij met veel lengte gevaar konden stichten en dat gebeurde ook vooral uit standaardsituaties. We raakten gelukkig niet de kluts kwijt en beten ons vast in de wedstrijd. Een minuut of twaalf voor tijd maakten we gelijk. Dilano Lardee nam een hoekschop die binnen plofte bij de tweede paal. Er zat wel een handje bij van hun doelman en je zou ook kunnen zeggen dat hij hem maakte, maar ik denk dat de inzet er toch wel was ingegaan. Daarna kregen zij nog een grote kans en wij wat kleintjes, maar de 1-1 was onder aan de streep wel een terechte uitslag.

Bij Sporting Leiden, waar Melvin Dieke aan het begin van de wedstrijd er al af moest met een hamstringblessure, waren er al diverse spelers niet bij vanaf de aanvang. ,,We misten Joeri Devilee, Bas Beijersbergen en Mo Abassi en we hopen dat zij spoedig weer aansluiten. We kunnen dit seizoen iedereen keihard gebruiken gezien de versterkte degradatieregeling. Na FC Oegstgeest en Nieuwkoop treffen we nu DWO. Alweer een pittige tegenstander. Maar goed, dan weten we maar meteen waar we staan. In elk geval is de sfeer goed en staat er een soort van nieuw team nu de zondag-en zaterdagtak gecombineerd zijn. Het was even wennen, maar het gaat eigenlijk al goed nu en van hieruit gaan we de schouders eronder zetten om weg te blijven uit de gevarenzone.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Dieke, Heemskerk, Lardee, Siebert, Te Hennepe, Arnoldus, Glasbergen, Van der Meel, Mink, Boukhidous.

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl