Taptoe 2023; Sporting Leiden laat zich zien aan Leiden

5 oktober 2023 - 18:38

Maandag 2 oktober stond de jaarlijkse Taptoe weer op het programma. Sporting Leiden deed dit jaar natuurlijk ook weer mee. Om 18.15 uur ging de enthousiaste groep, geheuld in het mooie blauwe tenue van Sporting Leiden onder leiding van een grote groep begeleiders richting de Kaasmarkt.

Daar aangekomen hoorden wij door de speakers onze naam genoemd worden, “daar is Sporting Leiden, het is een leuke en mooie voetbalvereniging. En wat zijn jullie dit keer met een grote groep!” Aangekomen in het vak op de Kaasmarkt waar wij moesten wachten op de start was het al een uitgelaten boel. Achter ons kwam UVS te staan. Naast ons stond Meerburg. Al snel was de rivaliteit te horen maar wel op een leuke manier.

De klok tikte langzaam verder richting de starttijd maar door de gezelligheid onderling was het wachten geen straf. Wat daarin ook heeft meegewerkt is natuurlijk het weer, het was goed toeven voor de tijd van het jaar. Elke speler kreeg een lichtstaaf om mee te lopen tijdens de taptoe. Ook hadden wij als organisatie een idee om elke speler een ballon met licht te geven. De ballonnen hadden de kleuren uit ons logo blauw-rood-wit-geel-groen- blauw, van voor tot achter moesten op deze manier onze kleuren te zien zijn. In het wacht vak zag dat er schitterend uit. SPORTING LEIDEN STOND DAAR EN STRAALDE IETS MAGISCH UIT!

Na nog een zakje chips en een pakje drinken te hebben genuttigd was het dan bijna zover. Wat het nog mooier maakte waren onze mascottes Sporty en zijn hondenvriend Sally, die ook beide meeliepen. Het was 19.30 uur; eindelijk gaan we lopen. Een lint van licht vertrok vanaf de Kaasmarkt de stad in. Zodra Sporting Leiden de Pelikaanstraat op draaide ontstond er een oorverdovend applaus vanaf de kant. De tocht door de straten van de mooiste stad van Nederland was een hele happening, onze jongste spelers keken hun ogen uit, de wat oudere lieten zich ook weer van hun beste kant zien.

Dennis van den Broek trainer van Sporting Leiden JO9-2 vond het nog wat rustig allemaal en besloot de strijd kreet van onze mooie club in te zetten. Hij begon kei, maar dan ook keihard met SPORTING!! Gevold door de groep spelers LEIDEN!! Tot in de wijde omtrek moet dit gehoord zijn.

Remco van der Blom had een bakfiets ter beschikking gesteld die was uitgedost met mooie versieringen en een muziek box (ter beschikking gesteld door Sporting Leiden 4). De muziek klapte uit de speaker en op nummers zoals ‘links rechts’ van Snollebollekes ging de gehele groep daadwerkelijk ook van links naar rechts.  Wat gretig werd overgenomen door het publiek aan de kant van de straten. Iedereen liep te zwaaien naar alle bekenden aan de kant. En ik zag aan de lopers dat ze genoten van de aandacht die ze kregen.  Er werden high-fives gegeven aan jong en oud.

Sporty en zijn maatje Sally liepen ook mee tussen onze jongste spelers en genoten ook van alles wat er gebeurde. Zij hadden aandacht voor iedereen, zowel in de groep als langs de kant. High-fives werden gretig afgewisseld met knuffels en foto’s in het publiek.

Ik hoorde diverse malen langs de kant dat wij er top uit zagen. De kleding werd hier vaak genoemd. Ik denk dat wij als club daar heel trots op mogen en kunnen zijn.

Toen wij het van der Werfpark in kwamen mochten een aantal spelers een hand geven aan de burgemeester. Helaas was het niet mogelijk om allemaal naar onze burgervader te lopen. Ik heb het nog wel geprobeerd door de beveiliger af te leiden maar helaas.

We waren nu in het laatste gedeelte terecht gekomen. Richting de Jan van Houtkade, ook weer een zee van mensen aan de kant. Applaus, zwaaien en schreeuwen naar de jongens van Sporting Leiden. We zijn populair dat kan je wel zeggen. Het einde was in zicht, de een vond het jammer de ander was blij dat hij er was.

Sporting Leiden, we hebben het geflikt met z’n allen, wij hebben als groep de club laten zien aan de rest van Leiden en de manier waarop mogen wij heel trots op zijn. Dit alles was niet mogelijk geweest als wij niet alle hulp hadden gekregen van ouders en vrijwilligers.

Nog voor ik het vergeet, zondag 1 oktober zijn wij geholpen door de moeders van de JO8-1 zij hielpen alles te versieren en op te tuigen, Patricia, Dana, Denise en Angelique onwijs bedankt voor de hulp. En natuurlijk niet te vergeten Mar en Wim voor alles wat jullie weer beschikbaar hebben gesteld en gedaan om dit mogelijk te maken.