Tante Jans verzorgt ontbijt zaterdag-selectie

4 februari 2024 - 11:19

Afgelopen zaterdag omstreeks 10.00 uur was er wat rumoer bij de gezelligste tante van Leiden, te weten Tante Jans in de Stevenshof. De selectiespelers van Sporting Leiden verzamelde zich daar om aan te schuiven voor een overheerlijk ontbijt aangeboden door Theo Annokee. Theo had zijn beste serveersters uit laten rukken om de spelers en staf van Sporting Leiden te voorzien van een natje en een droogje.

Toen iedereen binnen was en er al voorzichtig werd vooruitgekeken naar de wedstrijden die deze dag gespeeld zouden gaan worden. Sporting Leiden 1 speelde tegen Meerburg en Sporting Leiden 2 tegen de rood-gele Sassenheimers van Ter Leede.

Het gerinkel van koffie kopjes kwam met moeite boven de uitgelaten spelers uit. Kleine voorspellingen werden gedaan, de escapades van gisteravond werden met elkaar gedeeld kortom het was een gezellig samen zijn.

Omstreeks kwart over 10 begaven de spelers en de staf zich richting de perfect opgedekte tafels. Als snel gingen de kaken van de gasten wellustig op en neer en verdwenen de gesmeerde broodjes achter de spreekwoordelijke kiezen.

De sfeer zat er goed in en iedereen had het naar zijn zin. I.v.m. de aanvangstijd van het 2e werd na ongeveer een uurtje Theo en de dames van de bediening erbij geroepen. Een dankwoord naar deze fantastische mensen vanuit Sporting Leiden-kant werd dan ook met een trotse glimlach in ontvangst genomen.

Aad riep zijn strijders van het 2e bij elkaar en gaf het teken dat zij richting Sassenheim gingen. Over de wedstrijd kunnen we kort maar krachtig zijn. De spelers die tegen Ter Leede het strijdtoneel betraden deden er alles aan om de 3 punten mee naar huis te nemen. Iets waar de gastheren een stokje voor staken en Sporting Leiden met een nipte 1-0 nederlaag terugstuurde. Ondanks het verlies hebben de mannen van Sporting Leiden gevochten als leeuwen.

Ok 14.30 uur was het eerste aan de beurt, zij stonden precies op tijd op het veld van Meerburg. Het eerste kwartier had Sporting Leiden het moeilijk maar werden ze op de been gehouden door de fantastisch keepende Luca. Helaas ging het halverwege de eerste helft mis en kwam Sporting Leiden al snel achter door 2 goals van Meerburg; 2-0 was de rust stand.

De 2e helft was van beide kanten rommelig maar niet alleen door de spelers van beide teams. Helaas wist Meerburg het netje wel te vinden dat wat Sporting Leiden niet lukte. Eindstand 5-0 voor de mannen uit Zoeterwoude Rijndijk.

Er is veel om over na te praten maar de uitslag is zoals hij is en gaan wij deze doen vergeten; volgende week als wij op bezoek gaan bij Alphen.

Ondanks het fantastische ontbijt en ontvangst van Theo en de dames bij Tante Jans heeft dit voor de selectie geen 6 punten opgeleverd. De spelers en staf willen iedereen van Tante Jans nogmaals bedanken voor alles. En mogen wij niet vergeten al onze supporters die toch altijd weer met ons mee gaan naar uit wedstrijden en ons steunen door dik en dun te bedanken.

Tot volgende week.

Alexandrine Tinneplein 10 | 2331PN Leiden | 071 532 17 22

www.etenbijtantejans.nl