Sporty heeft weer een rondje langs de velden gemaakt

27 september 2023 - 20:38

Afgelopen zaterdag was het weer zover ik mocht weer een rondje maken langs de velden in de omgeving om naar al onze toekomstige sterren van Sporting Leiden te gaan kijken.

Ik weet nog dat ik ‘s nachts in bed lag en hoorde dat de regen met bakken uit de lucht kwam zetten. Ik draaide mij nog een keer om en hoopte dat het zaterdagochtend lekker droog zou zijn, alleen al om de doodeenvoudige reden dat de ouders langs de velden niet te nat zouden worden.

Zaterdagochtend begon ik dit keer met de Sporting Leiden JO7 pupillen, deze jongens spelen elke week een toernooivorm 4 tegen 4. Als ik zie hoe het plezier er vanaf spat maakt mij dat blij er wordt gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. Hier ligt de basis voor een mooie voetbalcarrière. De JO7-1 speelde 2x gelijk en verloor helaas ook 1x, de JO7-2 won 2x en verloor ook 1x helaas.

Onze JO9-2 speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en wisten hun tegenstanders met 8-0 over de knie te leggen, en dat ook nog eens met zeer verdienstelijk voetbal. Na de wedstrijd was goed te zien dat deze groep een echte vriendengroep is onder leiding van 2 top trainers. Ga zo door mannen.

Toen ik op weg was naar de JO15 van Sporting Leiden kreeg ik onderweg een telefoontje van de trainer Michel. Michel had mij op dat moment zien fietsen in de richting van Oegstgeest en had zelf net een bericht van de KNVB gekregen dat hun wedstrijd helaas was afgelast. Ik ben dus direct omgekeerd terug naar ons eigen sportpark om daar weer verder te kijken.

Nadat ik mijn fiets op slot had gezet een limonade was gaan halen in kantine liep ik direct door naar het veld. Ik zag vanuit de verte al spelers lopen van de JO9-1; dit team speelt zo leuk en vrij voetbal. Plezier en kwaliteit is ook bij hun een goede combinatie. Toen de wedstrijd was afgelopen kon ik maar liefst 13-1 noteren. Ik hoorde trainer Wes nog zeggen tegen Ben “zo dit was net aan”. Haha, blijven grappenmakers die twee.

En dan Sporting Leiden JO9-3 onder leiding van Sheila, net ingedeeld in de competitie en volgens mij hun 2e wedstrijd van het seizoen. Ze wonnen hun wedstrijd maar liefst met 11-3, iets waar wij als club natuurlijk ook heel trots op zijn en Sheila, Sporty is ook heel trots op je hoe jij het allemaal doet. Ga zo door met z’n allen.

De JO10-2 verscheen ook weer fris en fruitig op het veld en was vandaag van plan om de tegenstander de overwinning sowieso niet cadeau te doen. Laat de tegenstander nou precies met dezelfde gedachte het veld op zijn gegaan. De uitslag was voor beide een om mee te leven; het was 2-2 gebleven. Nadat de pingels genomen waren ging iedereen met een goed gevoel van het veld af en zeker Valentino maar daar later meer over onthoud die naam.

Sporting Leiden JO10-1 had iets minder geluk vandaag, helaas ging hun wedstrijd verloren. Na de eerste 12 1/2 minuten waarin de jongen misschien nog wel in dromenland lagen vlogen de goals er achter elkaar in, alleen Kylan kon nog wat terug doen en scoorde een voortreffelijke goal. Helaas ging de wedstrijd verloren met 3-13. Ik weet zeker dat dit team de winst partijen nog wel gaan pakken kom op he boys.

Ik wilde toch nog even fietsen en dacht ik spring op mijn fiets naar Wassenaar daar speelt onze JO8-2 tegen het plaatselijke Blauw-Zwart. Ik kwam daar aan en de wedstrijd was net begonnen. Ik zal jullie zeggen het leek wel of ik naar het Nederlands elftal zat te kijken wat speelde onze toppers goed. Uiteindelijk wist Sporting Leiden met 2-6 te winnen.

Ik hoorde op het terras bij Blauw-Zwart dat er een team van Blauw-Zwart zo zou vertrekken richting ons mooie Sportpark in de Mors. Zo brutaal als ik ben heb ik mijn fiets in 1 van hun auto’s gegooid en ben er bij gaan liggen. Zo dit scheelde mij weer een tochtje op de fiets slim he.

Ik kwam aan bij Sporting Leiden en glipte weer uit kofferbak. Het team waarmee ik zojuist mee was gereden moest spelen tegen de JO14-2 van Sporting Leiden.

Een wedstrijd waarvan ik vooraf al had gedacht die moeten we kunnen winnen. Helaas was Sporting Leiden niet opgewassen tegen het spel van Blauw-Zwart, ze speelde wel heel goed. Helaas werd er dus ook verloren door de 14-2.

De JO14-1 speelde een uitwedstrijd bij Voorschoten’97. Ook zo’n wedstrijd waarvan je soms wel eens kan denken dit moeten 3 punten opleveren. Helaas gebeurde er in de wedstrijd iets ernstigs; onze Pieter brak bij een ingooi op een ongelukkige manier zijn arm. Wij als Sporting Leiden en Sporty in het bijzonder willen Pieter heel veel sterkte wensen met zijn herstel. Wij hopen je snel weer te kunnen zien schitteren op het veld. Ik denk dat de schrik er goed inzat bij de jongens waar Voorschoten’97 gretig gebruik van heeft gemaakt. Er werd maar liefst met 9-2 verloren.

Toen snel kijken bij de JO12-2. Het team van trainer Frans speelde een hele goede wedstrijd maar helaas werd er hier ook niet gewonnen de mannen van Frans gingen net aan met 1-0 de bietenbrug op. Iets wat echt niet nodig was geweest kans op kans maar helaas voor ons stond het vizier niet op scherp. Maar kom op boys ik houd vertrouwen in jullie.

Dan de JO11-1 die speelde ook bij Voorschoten’97 en hadden duidend meer geluk als de JO14-1. De formatie van Lysander en Ivan rolde de groen-gele uit het dorp naast onze mooie stad met 0-3 op. Een uitslag die staat heel goed mannen ga zo door Sporty is trots op jullie.

En de laatste maar zeker niet de minste onze eigen JO8-1, de mannen uit de hoofdklasse kwamen vandaag net even iets tekort tegen hun tegenstander. Helaas werd hun wedstrijd ook niet winnend afgesloten. De JO8-1 wist niet te winnen maar de uitslag staat haaks op wat de mannen in het veld lieten zien. Er werd echt weer leuk gespeeld. Helaas was het 10-2 voor de bezoekers. Maar ook hier bleven onze toppers lachen na de wedstrijd.

Ik bleef nog even hangen op het sportpark van Sporting Leiden en zag dat het eerste elftal een thuiswedstrijd had Ik heb de wedstrijd niet gezien dus weet de uitslag ook helaas niet maar wat mij opviel dat er veel spelers van de jeugd mee liepen het veld op. En ik zag Valentino voorop lopen, hij was de Pupil van de Week. Ik hoop dat je van deze dag hebt genoten topper. En denk maar zo nog een paar jaar dan sta jij daar onder die lat bij het eerste.

Nou dit was het weer voor deze week ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van mij verhaal zoals ik heb genoten van jullie spel en plezier.