Sporting Leiden (zo) verliest openingsduel

22 september 2020 - 10:24

Sporting Leiden reisde zondag voor het eerste competitieduel naar Den Haag, waar gastheer Madestein wachtte. De Leidenaren, die dit seizoen beschikken over een vrij smalle selectie, moesten door schorsingen en blessures met een sterk geïmproviseerde formatie aantreden. De Morsbewoners hielden ruim een uur goed stand, maar moesten uiteindelijk toch capituleren voor de Hofstadbewoners (4-0).

Sporting Leiden-trainer Koos Habraken over de wedstrijd: ,  In de eerste helft ging het vrij aardig en was de wedstrijd redelijk in balans. Helaas kregen we vlak voor rust een ongelukkige goal tegen, waardoor we toch met een dompertje aan de thee gingen. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan om de gelijkmaker te scoren, waardoor we achterin meer ruimte moesten weggeven. Daarvan profiteerde Madestein goed en liep de score wat geflatteerd op naar 4-0. We speelden deze wedstrijd voor het eerst met Mike SIebert en Joost den Hollander centraal achterin en daar ben ik erg tevreden over. Ondanks dit verlies ben ik ervan overtuigd dat we op de goede weg zijn. De trainingsopkomst is prima, je ziet dat we op conditioneel gebied stapjes voorwaarts maken”, aldus de Leidenaar.
Joost den Hollander, dit jaar nieuw bij Sporting Leiden, speelde een prima wedstrijd en deelde het optimisme van zijn trainer. Den Hollander ,,Het is jammer dat we niet in onze sterkste opstelling konden spelen, vooral in de voorhoede misten we nog belangrijke spelers. De jonkies voorin hebben het prima gedaan hoor, maar we hadden vandaag een vast aanspeelpunt als Trogilio Pinas goed kunnen gebruiken. Verder bevalt het mij uitstekend bij de club. Ik ben hier goed opgevangen en heb het plezier in het voetbal weer teruggevonden. Ik heb een paar jaar in vriendenteams gespeeld, maar dan mis je toch de wedstrijdspanning. Ik kende Koos Habraken nog uit onze gezamenlijke UDO-periode en na een gesprekje met elkaar was mijn overgang snel geregeld. Het spelen voor Sporting Leiden is voor mij goed te combineren met mijn trainersactiviteiten (Den Hollander traint de JO17-1 van UVS, SN). Er is bij ons nog voldoende te verbeteren, maar daar werken we met z’n allen hard aan’’, aldus de leerkracht op een basisschool.
Basisopstelling Sporting Leiden: De Klein, Van Leeuwen, Den Hollander, Siebert, Heemskerk, Mkaddem, Smeele, Kloos, Yazdi, Vargas de Aguiar, Feenstra
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl