Sporting Leiden (zo) haalt punt op bij Blijdorp

23 april 2019 - 09:46

Na twee nederlagen op rij haalde de zondagtak van Sporting Leiden weer eens een punt. Met dat gelijke spel kon Mike Filippo wel leven: ,,Het was een leuke, open pot met goed voetbal van beide kanten. Vooral hun middenveld en aanval heeft spelers met kwaliteit en ze legden ons het vuur aan de schenen. Steeds probeerden zij de ruimte te vinden achter onze defensie. Dat betekende dus dat wij echt geen moment konden verslappen. Jammer dan ook dat we tot twee keer een voorsprong niet konden vasthouden.”

De eerste van de Leidenaren werd vlak voor rust gescoord door Gökhan Yazici, terug van een schorsing, die een wegdraaiende vrije bal van Filippo prachtig inkopte. In de slotminuut voor de thee maakte Blijdorp echter nog de gelijkmaker. Ook de 1-2 kwam tot stond via hetzelfde duo. Dit keer reageerde Yazici alert op een steekbal van Filippo. Het laatste woord was echter weer voor de thuisploeg.

Filippo nog eens: ,,Net als natuurlijk op de andere velden waren de omstandigheden superzwaar. Kunstgras maakt het allemaal nog een graadje erger omdat de hitte weerkaatst werd. Dat de clubs er desondanks zo’n goede wedstrijd van maakten is een compliment voor beide teams.”

In de eerst volgende beurt komt MSV’19 uit Montfoort op bezoek dat inmiddels kansloos is voor promotie. Sporting is theoretisch gezien nog kanshebber voor de nacompetitie om promotie, maar dan moeten de resterende drie wedstrijden meer succesvol verlopen dan in de voorbije periode. De Leidenaren staan vijfde op dit moment.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl