Sporting Leiden (zo) boekt tweede uitzege in promotiepoule

18 maart 2019 - 13:36

Sporting Leiden heeft zich hersteld van de thuisnederlaag tegen ASC van vorige week. De ploeg van Kevin Wassenaar won in Rotterdam met 0-1 van IJsselmonde. Gemakkelijk ging dat allerminst erkende Danny Maaskant, die met zijn verdediging inclusief de doelman dus de nul hield. De fusieclub gaat mee in de kopgroep, maar duidelijk is dat er in deze opgesplitste klasse geen ‘makkie’ bij zit.

Maaskant over het treffen in de havenstad. ,,Dit zijn hele waardevolle en belangrijke punten. Zeker na de nederlaag van vorige week. Met een aantal nederlagen ben je gezien voor promotie en dus was het zaak voor ons om de tweede uitzege te boeken. Het werd een zwaarbevochten overwinning moet ik toegeven. Bij ons is het elke wedstrijd weer de vraag hoe we openen en we hadden in de eerste vijftien minuten heel veel moeite met deze opponent. Zij kregen drie opgelegde kansen, maar Delano van Wanrooij hield ons met fraaie reddingen op de been.”

De van DoCoS overgekomen speler meende dat IJsselmonde ‘best een aardige ploeg’ heeft. ,,Zij hebben enkele middenvelders lopen van Marokkaanse afkomst en die zijn erg technisch. Ze ballen ook in de zaal heb ik begrepen. Daarbij komt dat zij een ‘Speedy’ op de flank hadden staan en het duurde even voordat we grip kregen op hun spel. Gaandeweg ging het wel beter en na een halfuur hadden we de controle en die hebben we daarna niet meer weggegeven. IJsselmonde heeft zich geplaatst via een andere klasse en daarin werden ze geen eerste of tweede. Het zegt genoeg over de sterkte van de ploegen die nu strijden om de beste twee posities die promotie betekenen.”

Sporting kwam meer aan voetbal toe en speelde behoorlijk in op de wind die schuin over het veld stond. ,,Het was niet zo dwaas als op zaterdagmiddag gelukkig, maar ideaal was het natuurlijk niet. Toch herstelden we ons dus van de moeizame start, hoewel ik wel moet zeggen dat zij na rust nog twee grote kansen kregen. Een vrije trap belandde op de lat en in een 1 op 1 schoten ze naast. Wij kregen echter ook onze mogelijkheden en uiteindelijk konden we eenmaal raak prikken. Dat was ongeveer een kwartier voor tijd. Gökhan Yazici draaide in de zestien goed weg van zijn bewaker en vervolgens kwam de bal uit bij Trogilio Pinas. Hij schoof de bal langs hun doelman. Leuk voor ons en voor hem. Hij speelt eigenlijk in 2, net als Gloire Kalangu die ook in de basis stond, maar kon ons zo helpen aan deze zege. Hij moest ook nog eens negentig minuten blijven staan en daar breng ik mijn handen voor op elkaar. Ik denk niet dat veel ploegen hier gaan winnen dus wat dat betreft hebben we goede zaken gedaan.”

De bezoekers misten nogal wat spelers zoals Kenneth Maaskant, Tolga Karpuz, Koos Habraken en Ferry van Leeuwen. Volgens Maaskant deden de vervangers het prima. ,,Zeker, maar we zitten toch wat krap in de spelers. Hopelijk kunnen we in de resterende wedstrijden zoveel mogelijk spelers ter beschikking hebben. Er bestaat zeker geloof dat we kunnen promoveren en de club heeft die ambitie ook uitgesproken. Twee uitzeges en de nul houden is niet verkeerd, maar vorige week gaven we niet thuis tegen ASC. Dat had nog een puntje kunnen opleveren, maar we waren te nadrukkelijk op zoek naar de 3-2, terwijl een gelijkspel best okay zou zijn geweest. Dit Sporting kan ver komen, maar het is nog steeds te wisselvallig. Of we spelen de sterren van de hemel of we laten het afweten. Het is nog te onvoorspelbaar en dat moet eruit. Voorlopig doen we in elk geval goed mee, maar het zegt wel wat dat geen enkele ploeg drie keer won of juist verloor.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Berdai, D.Maaskant, Heemskerk, J.Maaskant, Kalangu, Mink, Filippo, De Haas, Pinas, Yazici.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl