Sporting Leiden (za) wint topper van Be Fair

22 april 2019 - 19:23

,,De trainer koos vandaag voor een andere formatie, waardoor Sipan Khalid en ik in de punt van de aanval stonden. Ik denk dat het heel goed heeft uitgepakt, Be Fair had weinig grip op ons”, aldus matchwinner Zakaria Bardaa. De Leidenaren deden goede zaken door thuis van Be Fair te winnen (1-0).

We zijn pas vier minuten onderweg als we de eerste twee mogelijkheden van de thuisploeg kunnen noteren. Khalid werd in stelling gebracht, maar zijn kopbal werd in eerste instantie prima gepareerd. In de rebound was het Bardaa die ook zijn inzet gestopt zag worden door Rick van Hattum. Zoals gezegd speelden de manschappen van Cees van Tongeren in een andere formatie. De trainer koos voor een 5-3-2 opstelling, wat regelmatig moeilijk te verdedigen bleek voor de bezoekers. Met de snelheid en dreiging van Bardaa en Khalid trok Sporting de wedstrijd volledig naar zich toe. Na ruim een kwartier werd dit dan ook beloond. Pieter Pols moest onder druk zijn doelman inspelen, maar dit ging niet helemaal zoals gepland. Bardaa wist deze pass te onderscheppen, passeerde van Hattum en kon zijn handtekening zetten onder de 1-0. Enkele minuten later zette Melvin Dieke goed voor, maar Khalid kon het leer geen kracht en richting meegeven. Ook Renaldo van den Berg miste precisie om de voorzet van Bardaa in een echte kans om te zetten.

Het duurde ruim een half uur voordat er eindelijk een aanval van het hoger geklasseerde Be Fair, de nummer twee, kon worden genoteerd. Martijn Kok speelde zich goed vrij op de rand van het zestienmetergebied, slalomde door de Leidse defensie maar kon niet afronden omdat Andy van der Meulen heel attent reageerde op deze solo. Vlak voor rust werd Bardaa nog een keer gevaarlijk. Een lange trap van Jeroen van Hooidonk werd goed ontvangen door de rappe buitenspeler. Wederom passeerde hij van Hattum, maar het schot met links was te gehaast en eindigde aan de voor Sporting verkeerde kant van de lat.

,,Ik denk dat we vooral in de eerste helft hebben laten zien dat we heel goed kunnen voetballen en heel gevaarlijk kunnen zijn. We doen eigenlijk voor niemand onder in deze competitie. In de tweede helft kregen zij wat meer grip in de wedstrijd, maar kwamen we niet echt in de problemen. We hielden ons prima staande en hadden ons denk ik meer moeten belonen in deze wedstrijd. Een goede pot tegen denk ik een van de betere voetballende teams in deze afdeling”, aldus de enige doelpuntenmaker van de middag.

In de tweede rondgang veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld. De gastheren bleven de betere ploeg en hadden de betere mogelijkheden. Rechtsback Dieke zag zijn knal van afstand gered worden door de vuisten van Van Hattum en ook de matchwinner kon de voorsprong niet verdubbelen voor zijn ploeg.  Be Fair kon wat langer de bal in de ploeg houden, wat resulteerde tot wat kleine mogelijkheden. Met een virtuele voorsprong van vier punten leek het wel of zij konden leven met deze uitslag. Een kwartier voor tijd legde Khalid het leer panklaar voor Bardaa, maar laatstgenoemde miste kracht en accuratesse om het de doelman echt moeilijk te maken. In de slotminuten mocht Tom de Vos namens de bezoekers nog aanleggen voor een vrije trap, maar ook deze poging leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Na negentig minuten en wat blessuretijd stond er dan ook een welverdiende 1-0 overwinning op het scorebord voor Sporting Leiden.

De matchwinner: ,,We willen nu gewoon het maximale eruit halen. Voor nu de derde plek en over drie wedstrijden kan dat misschien wel meer zijn.”

Van Tongeren: ,,We hebben nu al tien punten meer dan we hadden bepaald in onze doelstelling. Het is fantastisch dat we nog ergens voor spelen en op basis van  vandaag is dat ook terecht. Als we dit toch eens elke week zouden kunnen opbrengen. Of we uiteindelijk een prijs pakken, valt te bezien. Dat hebben we zelf niet in de hand. Het kan zijn dat Lugdunum de derde periodetitel pakt en dat wij derde blijven. Dan neemt Be Fair een periodetitel over van Van Nispen en hebben wij niets. We moeten een gat van vier punten dichten op Be Fair en dat is lastig met nog drie potjes te gaan. Maar goed, je weet het nooit en we zullen er in elk geval alles aan blijven doen. Dit smaakt zeker naar meer.”

Sporting Leiden – Be Fair 1-0 (1-0). 18. Bardaa 1-0. Scheidsrechter: Oskam.

Opstelling Lugdunum: Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Van Egmond, Te Hennepe, Khalid, Devilee, Van der Meel (Coll-Reig), Van Hooidonk, Van den Berg, Bardaa (Boot).

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl