Sporting Leiden (za) verliest van TAVV

21 maart 2022 - 09:25

Sporting Leiden kwam in de tweede helft tekort tegen TAVV (0-2), maar toch was er geen sprake van grote teleurstelling bij de Morsploeg. De Leidenaren zijn dit seizoen samen met vier andere clubs, waaronder stadsgenoot Lugdunum, verwikkeld in een felle strijd om lijfsbehoud. De Leidse spelers informeerden kort na hun eigen verliespartij gretig naar de resultaten van de concurrentie en konden tevreden constateren dat ook zij met lege handen het veld hadden verlaten. Hierdoor bleef de stand onderin ongewijzigd en handhaafden de mannen van Huig-Jan Heeringa hun veilige tiende plek op de ranglijst.

Voorafgaande het treffen tussen Sporting Leiden en TAVV leken de omstandigheden ideaal voor een lekker potje voetbal (het zonnetje scheen vrolijk op een strak ogende natuurgrasmat), maar zoals wel vaker het geval is: schijn bedriegt. Een stevig windje, maar vooral de keiharde ondergrond belemmerden de spelers om tot verzorgd voetbal te komen.

Dit resulteerde in een rommelige eerste helft, waarbij beide teams nauwelijks kansen konden creëren. De impasse leek vlak voor rust te worden doorbroken door een plotse treffer van TAVV-aanvaller Erik van der Hout, maar zijn doelpunt vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Moussaoui.

Na de doelpuntloze eerste helft zetten de bezoekers steeds meer de toon in de wedstrijd en dwongen de gastheren verder achteruit. Halverwege de tweede helft was Van der Hout de Leidse defensie te snel af en omspeelde vervolgens Sporting Leiden-keeper Andy van der Meulen, die binnen de zestien meter naar de benen van de aanvaller greep. De daaruit voortvloeiende penalty was ingecalculeerd door de Leidenaren, maar dat Van der Meulen ook met rood het veld moest verlaten, was een bittere pil voor de thuisploeg.

Veldspeler Melvin Dieke nam vervolgens plaats tussen de palen en was kansloos bij de strafschop van Nick Straver (0-1). In het resterende gedeelte van de wedstrijd gooide de thuisploeg alles op alles om toch nog de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een kopbal van invaller Mustafa Kchka (net over) kwam de Leidse ploeg niet. In de slotseconden van de wedstrijd troffen de bezoekers nogmaals doel, nadat de bal uit een corner, via de rug van een Leidse verdediger, achter Dieke in het net belandde (0-2).

TAVV-trainer Dennis Tijssen kort na afloop van de wedstrijd: ,,We hadden in de eerste helft moeite om de ruimtes te vinden, maar ik moet ook zeggen dat Sporting Leiden toen goed verdedigde. Omdat zij de doordeweekse wedstrijd tegen VVSB nog in de benen hadden, kregen zij het in het laatste half uur conditioneel lastiger en kregen we meer kansen. We zijn blijven voetballen en hebben uiteindelijk verdiend gewonnen’’, aldus Tijssen.

Sporting Leiden-trainer Huig-Jan Heeringa kon zich wel vinden in de visie van zijn collega: ,, We speelden tegen een ploeg die makkelijk scoort en dat betekent dat je in verdedigend opzicht je zaakjes op orde moet hebben. Ik denk dat we dat het eerste uur goed hebben gedaan en dat er nog vrij weinig aan de hand was. Nadat we met tien man kwamen te staan, werd het een stuk lastiger voor ons. Je hoopt, door wat opportunistischer te spelen, dat de gelijkmaker daarna toch nog valt, maar dat gebeurde helaas niet. Dat is jammer, maar TAVV heeft een goede ploeg, daar kan je van verliezen. Volgende week wacht Gouda, die net als ons strijd voor lijfsbehoud en tegen dit soort ploegen moeten wij de punten pakken’’, besluit de Katwijkse trainer in Leidse dienst.

Sporting Leiden – TAVV 0-2 (0-0). 65. Straver 0-1, 90 +3 e.d. 0-2.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Mink, Hamelink. Khalid, Van der Meel, Arnoldus, Te Hennepe, Van den Berg, Boot.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/