Sporting Leiden (za) verliest laatste thuiswedstrijd en is nu echt klaar

19 mei 2019 - 14:30

Er waren in de thuiswedstrijd tegen VVSB voor de Leidse fusieclub nog mogelijkheden voor een plekje in de nacompetitie. Maar de 1-3 nederlaag heeft daar een streep doorgehaald. Men wilde deze middag daar aan de Smaragdlaan om diverse redenen tegen de mannen uit Noordwijkerhout graag een overwinning behalen, helaas het mocht niet zo zijn. Over het algemeen heeft de Leidse ploeg het altijd moeilijk tegen deze tegenstander. Dat was ook deze keer weer het geval. De thuisploeg probeerde echt te voetballen, maar het hanteren door de tegenstander van vooral de lange bal voorkwam dat. Het werd dan ook geen sprankelend duel met nauwelijks kansen aan beide kanten. Na dertig minuten kwamen de bezoekers via een niet goed weggewerkte hoekschop op voorsprong. Dat knakte de thuisploeg wat, maar toch werd met deze stand de rust bereikt.

In de tweede helft werd het systeem omgegooid naar 4-4-2, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk. De fut was eruit en die verdween helemaal toen een aanval wat simpel werd onderschept, waardoor de stand 0-2 werd. Via een counter werd het zelfs nog 0-3, waarna de ingevallen Erik Bakker nog een klein beetje de eer kon redden en de eindstand op 1-3 bracht. Roland Middelkoop was dan ook behoorlijk teleurgesteld met deze uitslag. ,,Bij aanvang van dit seizoen hadden we ons voorgenomen ons te handhaven in deze klasse en minimaal dertig punten te gaan behalen. Bij de uitwedstrijd tegen Reeuwijk hadden we dat al behaald en hadden toen zelfs kans op een periode. Maar deze wedstrijd verloren we en daarna zakte alles een beetje in elkaar. Tegenslag, rode kaarten, alles zat tegen. We konden het daarna niet meer opbrengen. Toch staan we nu met 40 punten op de vierde plaats en daar kunnen we best trots op zijn. Maar om die plek vast te houden moeten we volgende week nog wel even winnen tegen rode lantaarndrager NSV’46. Dan zit dit seizoen erop, gelukkig, want de koek is bij ons wel een beetje op.”

Trainer Cees van Tongeren vult aan: ,,We zijn zeker tevreden over het seizoen, maar er zat wellicht toch wat meer in. Enkel misten we de laatste weken teveel spelers. Voorin was door schorsingen de diepgang en het vasthouden van de bal teveel weg en de laatste weken incasseerden we achterin ook teveel goals. Toch heb ik alle vertrouwen in het volgende seizoen. Een paar spelers gaan hun laatste voetbaljaar in en willen nog eenmaal knallen. Daarnaast worden we gericht versterkt en ik vind dat we moeten durven uitspreken dat we dan moeten gaan voor een top vier positie en een periodetitel.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Coll Reig, Fokkema, Van Egmond, Van Hooidonk, Hamelink, Wansink, Van der Meel, Lammers, Middelkoop, Devilee.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl