Sporting Leiden (za) start voorbereiding met overwinning

16 augustus 2021 - 09:00

Eindelijk weer een partijtje voetbal met de nodige liefhebbers en supporters langs de lijn, een lekker zonnetje en een pilsje na afloop. Daar hadden veel mensen naar uitgekeken en dat was goed te merken aan het sfeertje op het sportpark aan de Gruttolaan.

Oude bekenden werden op de schouder geklopt en dat gold ook voor de trainers van Koudekerk (Jarno Verweij/Gert Labots) en hun collega Huig Jan Heeringa, die dit seizoen is begonnen aan zijn klus bij Sporting Leiden. De onderlinge verstandhouding tussen deze trainers (en hun voorganger) zijn door de jaren altijd goed geweest en dat was goed te merken.
De wedstrijd, zo vroeg in het seizoen, viel zeker niet tegen qua niveau. Meestal zijn die eerste potten van een bedenkelijk niveau maar daar was het eerste uur van de wedstrijd geen sprake van. Beide ploegen speelden fris van de lever en stonden qua organisatie al vrij goed. Daardoor was het best lastig voor beide teams een gaatje te vinden tussen de linies en om tot kansen te komen. Ook geduldig wachten op een goed moment was soms best lastig. Te snel was er de drang om tot een aanval te komen en dat resulteerde te vaak in een lange bal.
Toch ontstonden er voldoende momenten voor de goals. Zo schoot Bas van Heerdt via de handen van de doelman op de lat. De terug ketsende bal werd jammerlijk naast geschoten door de teruggekeerde Akke Pennin.  Aan de andere kant stuurde Ronald Mink “zijn” aanvallers twee keer goed weg met slimme steekballen. Één daarvan werd op waarde geschat door Sipan Khalid, die met een bekeken lob de te snel uitgekomen Roy Dorrepaal verschalkte waardoor de 0-1 een feit was. Het bleek de enige goal van de wedstrijd te zijn ondanks dat er diverse kansen te noteren waren.
Na rust wisselden de trainers dat het een lieve lust was en zoals zo vaak kwam dat het spelbeeld niet ten goede en eindigde de wedstrijd in een 0-1 stand. Na afloop hebben de trainers en uw verslaggever nog een flinke nababbel gehouden over het verwachtingspatroon voor dit seizoen.
Zowel in de afdeling van Sporting Leiden als in de poule van vv Koudekerk zitten er sterke ploegen die ook nog de nodige versterkingen hebben binnengehaald.
Dat maakt dat beide trainers het lastig vinden om een inschatting te geven van het nieuwe seizoen. Beiden geven aan dat er nog het nodige te verbeteren is en dat ze rekenen op een pittig seizoen met mooie potjes in het verschiet door het regionale karakter van de beide afdelingen. Uw verslaggever heeft in ieder geval genoten van de eerste schermutselingen op het veld, dat smaakt naar meer.
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/
Voor het fotoverslag van de wedstrijd kijk HIER (met dank aan v.v. Koudekerk)