Sporting Leiden (za) neemt VVSB in de houtgreep

4 april 2022 - 08:30

De verloren inhaalwedstrijd in Noordwijkerhout tegen VVSB twee weken geleden werd zaterdag met een 2-0 zege rechtgezet door de Leidenaren. Op sportpark Morsch II ontnam Sporting Leiden de bezoekers iedere illusie om punten af te snoepen bij de gastheer.

Rick Arnoldus was een belangrijke spil in het afjagen van VVSB. ,,Wij wisten van de uitwedstrijd dat zij goed op konden bouwen. Vandaar dat wij met zo hoog mogelijk druk zetten speelden om dat te verstoren.”

In het eerste kwartier hadden de bezoekers de overhand. Zij waren handiger aan de bal en hun aanvallen liepen soepeler dan die van de thuisploeg. De Leidenaren moesten het in eerste instantie hebben van het in paniek weg trappen van de bal. Vaak zelfs over de omheining.

Langzamerhand kon de thuisploeg het beoogde spelletje gaan spelen. Dat pakte gunstig uit voor de ploeg van Huig Jan Heeringa want in de 14e minuut sprintte Sipan Khalid weg van twee verdedigers en krulde de bal van buiten de zestien knap om VVSB keeper Lex van Rooijen heen. Vanaf dat moment lieten de gastheren hun prooi niet meer los. Arnoldus: ,,Sipan scoorde zijn eerste van dit seizoen. Dat is veel te weinig voor een speler met zijn kwaliteiten. Gelukkig deed hij het vandaag wel en was het meteen een hele fraaie. Voor hem en de ploeg een heerlijke ontlading.”

Niet veel na de Leidse voorsprong kwamen de bezoekers met een tegenoffensief maar bereikten daarmee niets. Na een goede lengtepass van Victor Schipholt tastte doelman Andy van der Meulen volledig mis. Koen Damen was hier niet alert genoeg op en zo bleef het bij een goede voorzet zonder resultaat.

Het enige wat op de Leidenaren aan te merken viel, was dat zij zich te vaak lieten gaan in gemekker als het even tegen zat. De Leidse aanvallen liepen niet altijd feilloos en waren soms zelfs rommelig vond ook Arnoldus. ,,Al te vaak hebben we punten verspeeld doordat we onze mond niet konden houden en ons daardoor uit ons spel lieten halen. Doodzonde want de individuele kwaliteiten hebben we. Daar moeten we veel meer op vertrouwen.”

In de tweede helft veranderde er niet veel. Sporting Leiden beet zich opnieuw vast in de tegenstander en weer waren de bezoekers daar te veel van onder de indruk. Wel werd de vermoeidheid bij de Morsclub zichtbaar, maar ze bleven alles uit de kast halen en dat bracht de nodige kansen. De gevaarlijke Arnoldus bezorgde de bezoekers kopzorgen toen hij door de VVSB verdediging heen sneed, die vervolgens niets anders konden doen dan hem lichtjes aan zijn shirt te trekken. Het publiek riep om een strafschop maar de scheidsrechter vond het niet genoeg voor een straf.

Rond een uur spelen leek de wedstrijd wat doodgebloed maar leefde weer op dankzij opnieuw Arnoldus die VVSB onder druk zette en daarmee de bal veroverde. Door met zijn lichaam die bal goed af te schermen kwam hij een fractie later in de positie om te verzilveren. De 2-0 was een feit en de Leidenaren zouden dit niet meer weggeven.

,,De drie punten waren meer dan welkom. Normaal stond ik altijd op het middenveld. Dit was mijn vierde wedstrijd als spits en dan verwacht ik van mijzelf wel dat ik doelpunten maak.”

Zeer de moeite waard van het vermelden is een actie van Khalid aan het einde van de wedstrijd. Geduldig wachtte hij aan de rechterzijkant een aanvliegende bal af en precies op het juiste moment nam hij deze in één beweging met een dropkick mee. Alles paste precies tegen de zijlijn aan en Khalid liet zijn tegenstander daarmee tastend in het duister achter. Zijn assist bereikte vervolgens geen medespeler maar een technisch hoogstandje was het des te meer. Met de individuele kwaliteiten zat het zaterdag veelal wel goed bij de Leidenaren.

Sporting Leiden – VVSB 2-0 (1-0). 14. Khalid 1-0, 68. Arnoldus 2-0.

Opstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Heemskerk, Van Egmond, Mink (80. Devilee), Khalid (85. Kokha), Van der Meel (Hamelink 65), Beijersbergen (80. Lammers), Arnoldus, Te Hennepe (85. Boot), Van den Berg.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/