Sporting Leiden (za) houdt Alphia knap in bedwang

14 oktober 2020 - 10:12

Nee, optimistisch was men vooraf niet in de bestuurskamer van Sporting Leiden. De selectie mocht twee weken niet trainen op gezag van de GGD na coronabesmettingen en deze wedstrijd moest men spelen van de KNVB. In Alphia troffen de Leidenaren nog eens een ploeg in vorm: in twee wedstrijden werden achtereenvolgens TAVV met 3-1 en Lugdunum met 3-0 aan de kant gezet. Men vreesde het ergste. Geen wonder dat de vreugde en opluchting bij Sporting groot waren na het 1-1 gelijke spel.

Grote, in letterlijke zin, man aan de kant van de bezoekers was opnieuw Marwan Fennich. In de vorige partijen had hij zich helemaal uitgeleefd en de tegenstander tot wanhoop gedreven. Ook deze avond liet hij meermalen acties zien waar de klasse vanaf droop. Alphia vormt verder een hecht collectief en had zeker in de eerste helft de teugels stevig in handen. Sporting Leiden moest terug en probeerde vooral met diepe ballen centrumspits Soufiane Boukhidous te bereiken. Voor Alphia bleek het simpel deze tactiek te dwarsbomen en logischerwijze kreeg de thuisploeg in feite geen enkele doelrijpe kans in de eerste 45 minuten. Aan de andere kant bleef het ook van de bezoekerskant vooral bij dreiging, waardoor de 0-0 ruststand niet meer dan logisch was.
Tien minuten na de onderbreking was het dan wel raak en wie anders dan Fennich nam na een prima actie in het strafschopgebied het doelpunt voor zijn rekening: 0-1. Het wachten was, gezien de trainingsachterstand, op de conditionele ineenstorting van Sporting Leiden. Het tegendeel bleek waar. De mouwen werden nog eens opgestroopt en onvermoede krachten naar boven gehaald. Tot aan de 0-1 werd er al stevig gevoetbald, maar nu kon je rustig spreken van een slijtageslag die zich ontwikkelde, waarbij een overtreding niet werd geschuwd, zonder dat men werkelijk over de schreef ging. De kaartenverhouding, zes voor Sporting Leiden en nul voor Alphia, gaf de indruk dat het vooral Sporting was die deze avond op het randje speelde. Dat was zeker niet het geval. Een compliment hier voor beide ploegen die konden uitdelen, maar ook konden incasseren.
Sporting Leiden beet naarmate de tweede helft vorderde steeds meer van zich af en het doelpunt van Boukhidous was dan ook zeker verdiend. Een schitterende pass over het hele veld bereikte de rechtervleugel van Sporting Leiden en uit de daarop volgende voorzet tikte “Souf” het leer tegen de touwen. In de open strijd waren er kansen over en weer. De beste was voor Jake van Rijn, maar hij slaagde erin de bal, staande zo goed als op de doellijn, hoog over het doel te jagen.
Een qua resultaat dus prachtige avond voor Sporting Leiden. Niet alleen was het eerste competitiepunt in de tas gestopt, maar na 250 minuten competitievoetbal werd er eindelijk gescoord. Het besef zal inmiddels zijn ingedaald dat het voorlopig is gedaan met voetbal. Zelfs trainen wordt zo goed als onhaalbaar. De telkens overvliegende traumahelikopters en de loeiende sirenes van de ambulances in de eerste helft vanwege een scheepvaartongeluk bij Valkenburg konden alle narigheid omtrent corona en alle maatregelen niet beter symboliseren.
Sporting Leiden-Alphia 1-1 (0-0). 55. Fennich 0-1, 72. Boukhidous 1-1. Scheidsrechter Bosschieter.
Basisopstelling Sporting: Van der Meulen, Van Egmond, Mink, Hamelink, Khalid, Devilee, Boukhidous, Assabban, Bardaa, Heemskerk.
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl