Sporting Leiden (za) gelijk tegen Alphia 2-2

17 maart 2019 - 12:27

Het was puzzelen geblazen zaterdagmiddag voor Sporting Leiden trainer Cees van Tongeren. Mede door blessures en afzeggingen moest de fusieclub het gehavend opnemen uit tegen Alphia. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld en volgens verdediger Melvin Dieke was deze uitslag de juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

Dieke over het duel: ,,We moesten dit keer roeien met de riemen die we hadden. We konden niet beschikken over een aantal sterkhouders en ook uit ons tweede elftal konden we niet putten door blessures. Daarbij moest onze vaste keeper Andy van der Meulen op het laatste moment afhaken omdat hij zich hondsberoerd voelde. Onze trainer voerde een aantal verschuivingen door en toverde hiermee een representatief elftal op de been.”

Vervolgend: ,,Het begin van de wedstrijd was redelijk gelijk opgaand. Wij hadden weliswaar een licht veldoverwicht, maar konden dit niet omzetten in uitgespeelde kansen. Halverwege de eerste helft kwamen we op achterstand uit een dood spelmoment (doelpunt Vincent Hogervorst, red). Zij kregen een vrije trap die stijf in de kruising werd geschoten, achter onze stand-in doelman Raymond Meijers (normaal veldspeler). We lieten ons hierdoor niet van de wijs brengen en probeerden snel gelijk te scoren. Dit lukte helaas niet meer voor de theepauze, maar we waren toen zeker beter dan onze opponent.”

,,In de rust zei het team dan ook tegen elkaar dat we zo moesten doorgaan, dan zou het kwartje wel onze kant op vallen. Onze ploeg gaf meer druk op het middenveld, waardoor de tweede bal steeds vaker voor ons was. Gelukkig kwamen we al snel in de tweede helft op gelijke hoogte. Zakaria Bardaa schoot vanaf de zijkant een vrije trap via binnenkant paal prima binnen. Hierna kregen we nog wat kleine kansjes en verdienden wij de voorsprong. Uit wederom een dood spelmoment lukt dit dan ook. Bardaa nam een vrije schop die net aan Sipan Kahlid voorbij ging, waarna Peter Hamelink er als de kippen bij was en kopte vakkundig binnen. Alphia ging door de achterstand opportunistischer spelen en opereerde in de laatste fase met vier spitsen. Wij hadden het hier moeilijk mee en kort voor tijd scoorden zij gelijk uit een vrije trap (Bryan de Bruin, red.). Aan het einde van de wedstrijd bleef Alphia vol op de aanval spelen en moesten we leunen op de verdediging. Het werd uiteindelijk 2-2, een terechte uitslag gezien de veldverhoudingen.”

Volgende week speelt de fusieclub thuis tegen Blauw Zwart. Winst zou weer eens lekker zijn voor Van Tongeren en de zijnen.

Van Tongeren tenslotte: ,,Met het resultaat ben ik niet ontevreden, hoewel er wel winstkansen lagen. Gezien de laatste weken hebben we een kans laten liggen om op te rukken naar de tweede plaats. Dat kan nog steeds, maar we moeten niet blijven morsen. Het zat niet mee qua personele bezetting, maar dat heeft de ploeg toch goed opgepakt. Wel zal de trainingsopkomst omhoog moeten. Dat valt de laatste tijd tegen en daar heb ik geen vrede mee. Het zal niet zo zijn, maar het lijkt er een beetje op dat er gemakzucht in de groep is geslopen sinds we dertig punten hebben. Dat is jammer en onverkwikkelijk, want er valt nog steeds iets te halen voor dit Sporting.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Dieke, Hooidonk, Van Egmond, Te Hennepe, Hamelink, Wansink, Van der Meel, Khalid, Bardaa, Devilee.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl