Sporting Leiden (za) en Warmunda vermaken ondanks 0-0

7 februari 2022 - 10:25

Afgelopen week kwam er witte rook uit de schoorsteen aan de Smaragdlaan. Trainer Huig-Jan Heeringa en assistent Cor Varkevisser zijn ook het komende seizoen bij de fusieclub actief. Zaterdag stond voor de thuisploeg de eerste wedstrijd sinds 6 november 2021(!!!) op het programma. De bezoekers oefenden vorige week al (5 -2 nederlaag. AK) en hadden dus wat meer wedstrijdritme in de benen. In een aantrekkelijk duel werd er, ondanks diverse kansen voor beide ploegen, niet gescoord. Een ook voor beide trainers nuttige oefenwedstrijd, als voorbereiding op het echte werk.

Door uiteenlopende reden traden de Leidenaren aan met spelers uit lagere elftallen en uit de jeugd en stond er een keeper op het doel die in een lager elftal als voetballer acteert.  De Warmonders misten een aantal basisspelers en waren afgereisd met een aantal jonkies uit de O23.  Voor de rust was het bij de gastheer nog wat zoeken en waren de beste kansen voor de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer, zelfs een aantal 1 op 1 situaties met de keeper leverde geen doelpunt op. Na de rust waren de rollen omgedraaid en had de equipe van Heeringa wel wat meer rendement mogen halen uit de vele spelhervattingen. Gescoord werd er niet, een terechte uitslag en daar was iedereen het na afloop ook wel over eens.
Heeringa: ,,Het was wat puzzelen wat spelers betreft, maar blij dat we weer een keer hebben kunnen spelen tegen een prima tegenstander. Je ziet dat we in het eerste gedeelte van de wedstrijd zoekende zijn, niet de rust hebben om het balletje achterin gewoon rond te spelen en dat ging daarna veel beter. We spelen straks nog 19 wedstrijden in amper 4 maanden dus we kunnen aan de bak, en dan is het belangrijk dat je die rust wel kan bewaren. Prettige aan deze wedstrijd is dat we de nul hebben gehouden, en daar kunnen we verder mee”.
Katwijker Heeringa voelt zich thuis bij Sporting Leiden, al was verlenging niet zo maar een vanzelfsprekendheid. ,,Cor en ik hebben tijdens dit seizoen al aangegeven hoe wij bepaalde zaken zien en wat er anders zou moeten en dit hebben we onlangs nog aangekaart. Wij voelen ons serieus genomen en gaan er van uit dat men hier daadwerkelijk mee aan de slag gaat en daarom zijn wij ook nog niet klaar bij deze geweldige club”.
Van Rijn had voor de wedstrijd een aantal doelstellingen neergelegd en die heeft hij zeker teruggezien in de wedstrijd. ,,Vorige week speelden wij een oefenwedstrijd waarbij ik merkte dat niet bij iedereen de motivatie aanwezig was. De tegenstander, het weer maar ook de situatie waarin we nu al bijna twee jaar zitten heeft hier zeker in meegespeeld. Ik wilde nu oefenen op echt gras, tegen een ploeg uit een hogere klasse en vooral voor onze jongere spelers een volwassen tegenstander. Dat is allemaal uitgekomen. Over de wedstrijd, zeker de eerste helft vond ik ons de betere ploeg met meer kansen en de tweede helft lagen de verhoudingen iets anders, mede ook door het wisselen van onze kant.  Een zeer nuttige oefenwedstrijd dus, en na afloop ook nog een weerzien met oude bekenden want in mijn tijd als eerste elftal speler bij Warmunda heb ik menig robbertje uitgevochten met Wim Pikaar”, toen spelend voor FC Rijnland en nu voorzitter van Sporting Leiden.
Verslag: Leidenamateurvoetbal.nl