Sporting Leiden (za) en TAVV houden elkaar in evenwicht

23 februari 2020 - 12:38

Eindelijk was het dan zover, ruim twee maanden geleden werden de eerste 34 minuten afgewerkt toen een enorme hoosbui een einde maakte aan de wedstrijd. De regen was ingewisseld voor een storm, die dwars over het veld stond en het voetballen erg lastig maakte. Niet alleen de weersomstandigheden waren anders, maar ook de gevoelstemperatuur van beide clubs zijn sinds medio december behoorlijk veranderd. Waar bij koploper TAVV alles op rolletjes lijkt te lopen en er onderhand een riante voorsprong op directe concurrent Aarlanderveen is ontstaan, leek er sindsdien bij de Morsclub alles mis te gaan. De sportieve resultaten vielen tegen, maar dit viel in het niet bij de ernstige gebeurtenissen van twee selectiespelers.

Gelukkig voor de thuisclub werden er uit de laatste twee wedstrijden vier punten behaald en blijven de onderste plekken op veilige afstand. Toch hebben beide verenigingen ook nog zaken gemeen, zo vertrekken beide trainers na het einde van het seizoen en zitten beide clubs nog in de achtste finales van de vermaarde Rabobank LAV Cup.

De toeschouwers die hadden bedacht om de resterende elf minuten uit de eerste helft te laten schieten en pas bij het begin van de tweede helft aan te sluiten kregen achteraf groot gelijk.

In het eerst kwartier na rust was het vooral de ploeg uit Ter Aar die de boventoon voerde, tot twee keer aan toe was het Dorus Boddeke die dicht bij een treffer was. Eerst viel de bal net niet goed uit een voor hem uit een hoekschop en even later gaf Kevin van Wijk een puike voorzet die door Boddeke net over werd gekopt. In de zestigste minuut liet de goed meevoetballende Van Wijk een gevaarlijk schot los die goed werd verwerkt door Andy van der Meulen.

De aan zijn laatste seizoen bezig zijnde Van Wijk: ,,Ik loop al een tijdje mee en ik wil meer tijd aan mijn gezin besteden. Ik werk in Utrecht en mijn werkzaamheden breiden zich steeds meer uit. Het zou geweldig zijn om met een kampioenschap afscheid te nemen, maar we leven van wedstrijd tot wedstijd. Onze grootste concurrent Aarlanderveen zit in een mindere periode en wij moeten daarvan over twee weken profiteren en een voorschot op de titel nemen.”

Sporting Leiden kwam steeds beter in de wedstrijd en werd meestal door Erik Bakker gevaarlijk. Zijn fraai indraaiende vrije trap werd knap door Edwin Pieterse uit de kruising gehaald en uit de daaropvolgende corner schoot Bakker in kansrijke positie over. Bij andere standaardsituaties miste zijn schot net het doel en uit een scherp aangesneden voorzet van hem zat Pieterse er zowaar naast, maar kopte Vincent Donders net over. De volgend seizoen stoppende Bakker: ,,Het is mooi geweest en ik ga lekker in een vriendenteam spelen. Ik had geen geluk met mijn schoten, in tegenstelling tot twee weken terug toen ik twee keer scoorde tegen FC Oegstgeest. Maar als je dat afzet tegen wat er allemaal bij ons is gebeurd valt dat makkelijker te accepteren.”

Tien minuten voor tijd werd Donny van der Neut gelanceerd en laatste man Sietse Fokkema deed een tevergeefse poging om de bal en daarna de speler te raken, maar de rappe nummer tien stuitte op de goed uit zijn doel komende Van der Meulen. Een paar minuten later was diezelfde Fokkema betrokken bij een vermeend penalty incident. Alles wat TAVV een goed hart toedraagt en ook de toeschouwers die donderdag met het uitermate geslaagde businessuitje van het LAV over de VAR uitleg in Zeist waren mee geweest,  maakte het bekende handgebaar. Alleen de donderdag ook aanwezige voorzitter Wim Pikaar zal er misschien anders over denken. De ingevallen en vrijdag pas aangestelde scheidsrechter René Sinke zag er niets in.

Beide ploegen konden goed leven met een punt en waar Sporting Leiden zich volgende week gaat opmaken om weer een restant wedstrijd uit te spelen (VVC uit), kan de lijstaanvoerder zich opmaken voor de clash met Aarlanderveen op 7 maart.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Van Egmond, Te Hennepe, Hamelink, Bakker, Van der Meel, Mink, Talib, Donders (83. Middelkoop).

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl