Sporting Leiden (za) drukt FC Oegstgeest verder in de problemen

10 februari 2020 - 19:07

Zowel Sporting Leiden als FC Oegstgeest snakten naar een overwinning. In de openingsfase legde de thuisspelende fusieclub de basis voor de zo gekoesterde winst. Uiteindelijk werd het 3-2 in het voordeel van de ploeg van Cees van Tongeren en het lijkt er op dat zijn ploeg niet serieus naar de onderkant van de ranglijst meer hoeft te kijken. Collega Nico van der Salm heeft weinig keus in dat opzicht. Zijn ploeg staat na de achtste uitglijder van dit seizoen op de laatste plaats.

De Morsclub beleefde in de voorbije weken roerige tijden. Amper bekomen van de fusie en alles wat dat met zich meebrengt, kreeg de zaterdagtak van de club te maken met een buitengemeen triest ongeluk op trainingskamp. Het meer dan trieste voorval heeft er hoe dan ook ingehakt en Sporting kreeg daar vorige week nog een zware blessure overheen waardoor het duel tegen VVC gestaakt moest worden.

Beide ploegen traden sowieso verre van compleet aan. Schorsingen, blessures en pijntjes en zo moesten Van Tongeren en Van der Salm weer flink improviseren en puzzelen. De trainers haalden het wel even aan in de nastoot, maar mekkeren deden ze er niet over. Het is wat het is en het geeft andere spelers kansen.

Het was aan alles te merken dat de ploeg van Van Tongeren een succesje nodig had om weer even op adem te komen. De zege kwam als geroepen, maar zeker niet vanzelf. Het trof in FC Oegstgeest een tegenstander die goed mee kon gaan in de tweestrijd, maar waarbij een aantal spelers niet leek te beseffen dat de alarmbellen ondertussen wel afgegaan moeten zijn gezien de benarde positie. Er werd ook best veel onderling gemopperd en of dat nu de remedie gaat zijn om uit de zorgen te komen, valt te bezien.

De FC van de Voscuyl startte op zich gedreven, maar keek na zeven minuten wel tegen een 2-0 achterstand aan. In beide gevallen was Erik Bakker de gevierde man. Eerst nadat de aanvaller goed voor zijn man kwam op een puike voorzet van Melvin Dieke en even later nadat een door de nummer elf genomen hoekschop ‘zomaar’ in het doel verdween. Sietse Fokkema claimde het doelpunt, maar zijn moment zou later nog volgen. Aan de overkant kwam FC Oegstgeest ook een paar keer door, maar raffinement ontbrak om Andy van der Meulen aan het wankelen te krijgen. De 3-0 had na een kwartier genoteerd moeten worden, maar nu miste Bakker van dichtbij.

Daarna vochten de bezoekers zich wel terug in de wedstrijd, maar veelal bleef de finale pass om tot een doelpunt te kunnen komen achterwege. Op slag van rust had de immer ijverige Bob den Hollander, hij begrijpt wat er gevraagd wordt, pech met een inzet op de paal. Zo bleef de 2-1 op slag van rust uit en dat het vertrouwen van de gasten danig kunnen opkrikken.

Ook kort na de doelwisseling zag Van der Salm zijn ploeg een grote kans krijgen via Wouter de Bruijn, maar het euvel dat zijn volgelingen dit seizoen veel moeite hebben met afronden, kwam ook nu weer bovendrijven. Net nadat Fokkema te horen kreeg van een tegenstander dat de centrale verdediger best mocht opbouwen omdat dit zonder succes ging, legde ‘opa’ juist de basis voor de genadeklap. Met een prima pass werd Vincent Donders vrijgespeeld en de flankspeler mikte koeltjes raak. Zowel Fokkema als Bakker zijn overigens bezig aan hun laatste reeks wedstrijden in de hoofdmacht. Straks wordt de warme schoot gezocht van een vriendenelftal op lager niveau.

Den Hollander, met een ferme kopbal uit een hoekschop, en Vincent Solleveld, met een gedecideerde schuiver, deden nog wel wat terug, maar het tweede doelpunt was tevens het laatste wapenfeit in Leiden voor het laatste fluitsignaal.

Zo viel er voor Sporting eindelijk weer eens wat te lachen na grote tegenspoed en vier nederlagen op rij en loopt de klok voor de andere fusieclub richting twaalf uur. Sporting zal nog een poging wagen om zich te mengen in de strijd om de derde periodetitel en voor de zaterdagmiddag in het groen spelende FC Oegstgeest geldt dat alle zeilen bijgezet zullen moeten worden om volgend seizoen niet weer in de vierde klasse uit te gaan komen.

Sporting Leiden-FC Oegstgeest 3-2 (2-0). 5. Bakker 1-0, 7. Bakker 2-0, 63. Donders 3-0, 67. Den Hollander 3-1, 90.+2 Solleveld 3-2.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Heemskerk, Van Egmond, Coll-Reig (88.Boot), Mink, Hamelink, Bakker (70.Middelkoop), Khalid, Donders.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl