Sporting Leiden (za) boekt overwinning op Blauw Zwart (3-1)

24 maart 2019 - 13:14

Sporting Leiden kende afgelopen weken een mindere fase in de competitie. De nodige punten werden verspeeld tegen respectievelijk Zwammerdam en Alphia. Dit weekend moest er dan ook gewonnen worden om zicht te blijven houden op de top drie. Op eigen bodem ontving de ploeg van trainer Cees van Tongeren ditmaal het Wassenaarse Blauw Zwart. Het rommelige duel werd in het voordeel beslist door de ploeg uit Leiden. Het werd 3-1.

Sporting Leiden begon beter aan de wedstrijd dan hun opponent. Al vroeg in de wedstrijd werd Zakaria Bardaa weggestuurd. De aanvaller is de laatste weken in goeden doen en scoort met de regelmaat van de klok. Ditmaal echter verdween zijn inzet in de handen van Blauw Zwart doelman Azar Ghennem. De thuisploeg probeerde door vroeg druk te zetten de slag op het middenveld te winnen en kreeg loon naar werken. Na pakweg tien minuten spelen kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Bardaa. Snoeihard schoot hij de bal in het dak van het doel en zette daarmee de fusieclub op voorsprong. Na dit doelpunt raakte het niveau van de wedstrijd in het slop. Beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar, met name in het geven van foutieve passes en inzet. In een laag tempo werd de rust bereikt en gebeurde er eigenlijk niets noemenswaardigs op het veld.

Na de onderbreking kreeg Sporting Leiden aanvaller Sipan Khalid een aantal mogelijkheden. Helaas voor het thuispubliek kwam het niet tot een doelpunt. Bij twee schoten ontbrak het aan kracht en zijn derde poging ging rakelings voorlangs na goed voorgeven van Joeri Devilee. Langzaam maar zeker schoof Blauw Zwart wat meer op richting het vijandelijke doel. Een vrije trap van de bezoekers ging maar net naast en kort hierna werd een poging van de Wassenaarders uit de doelmond gekopt. Toch kwam de ploeg van trainer Jos van der Helm op gelijke hoogte. Na wat hectiek in het Leidse doelgebied, kreeg invaller Adrian Koziel het puntje van zijn voet tegen de bal en tekende voor de gelijkmaker.

De Leidenaren gingen naarstig op zoek naar wederom een voorsprong. Zowel Devilee als Renaldo van den Berg waren er beiden al dichtbij. Na een overtreding op het middenveld kreeg de thuisclub een vrije trap toegekend. Jeroen van Hooidonk vond de geheel vrijstaande Sietse Fokkema die goed terug kopte waarna Peter Hamelink met het hoofd binnen werkte. Kort voor tijd had Blauw Zwart wederom langszij kunnen komen. Ditmaal hield Sporting doelman Andy van der Meulen zijn ploeg op de been. Met een fabelachtige redding ronselde hij een snoeihard schot van Koziel uit zijn doel. In blessuretijd viel de beslissing van de wedstrijd. Van den Berg werd met een splijtende pass de diepte ingestuurd, behield het overzicht en bediende de mee opgekomen Melvin Dieke die prima binnenschoot. Door deze 3-1 overwinning, en nederlagen van VVSB en Nieuwkoop, klimmen de Leidenaren naar de derde positie op de ranglijst.

Sporting Leiden middenvelder Joeri Devilee over de wedstrijd: ,,Het was een rommelige pot voetbal. Behoudens een klein deel van de eerste helft, was het spel vandaag niet goed. Dat gold voor ons maar ook voor onze tegenstander. Het tempo lag laag waardoor er nagenoeg geen kans viel te noteren. Op dat ene doelpunt na van ons in de eerste helft. In de tweede helft kwamen zij met de nodige geluk op gelijke hoogte. Ook hierna leken we niet wakker geschud, maar toch gingen we met de overwinning aan de haal. Een overwinning waarbij we zeker ons beste spel niet hebben laten zien. Als het niet mooi kan, dan maar lelijk. Deze overwinning hadden we echt weer even nodig.”

Sporting Leiden-Zwammerdam 3-1 (1-0) 9. Bardaa 1-0 , 70. Koziel 1-1, 79. Hamelink 2-1, 90+3. Dieke 3-1.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Khalid, Devilee, Hamelink, Van Hooidonk, Bardaa, Wansink, Van der Meel, Van Egmond.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl