Sporting Leiden verliest onverdiend in laatste minuten

5 oktober 2023 - 19:59

Sporting Leiden speelde afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen NSV’46 in het nieuwe uittenue welke mogelijk gemaakt is door Sevengifts.

Het is een van de verste uitwedstrijden van het seizoen, dus had de club besloten om de spelers dit keer te vervoeren met de bus, en niet zomaar 1 het was de spelersbus van basketbalvereniging ZZ Leiden.

Na de nederlaag van de week ervoor waren de mannen gebrand om het deze zaterdag goed te maken. Na een reis van ongeveer 45 minuten kwamen de mannen aan in Noorden. De mensen op het terrein van de tegenstander van vandaag keken wel even op toen de bus het parkeerterrein op kwam rijden. Bij het betreden van het sportpark hoorde ik mensen zeggen ”he, we spelen toch tegen Sporting Leiden en niet tegen ZZ Leiden?”

De spelers en staf van ons vlaggenschip zochten de kleedkamer op en daar werden de nieuwe uit shirts verdeeld. Het shirt wat er iets anders uitziet als wat we gewend waren. Het oude geel-zwart is ingeruild voor blauw-geel aan de voorzijde en helemaal geel aan de achterzijde. Wat ook nieuw is aan het shirt is de nieuwe hoofdsponsor van Sporting Leiden. Sevengifts. Iedereen was al direct enthousiasts bij het zien van ons nieuwe shirt.

Na een goede warming up werden de spelers opgehaald door de leidsman van die dag en gingen we richting het veld.

Toen de tos was gedaan floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Sporting Leiden liet gelijk merken dat zij die dag er alles aan wilden doen om de nare nasmaak van die week ervoor weg te spoelen. De wedstrijd ging alle kanten op en er zat een hoog tempo in. Al snel dook Sven Glasbergen op voor de keeper van NSV’46 maar deze redde de inzet van onze aanvoerder op een knappe manier. De blikken naar elkaar op de bank waren veelzeggend, hier kunnen we een resultaat pakken. NSV’46 die er ook alles aan wilden doen om de punten in Noorden te houden, kwam ook diverse malen voor het doel van Sem terecht. Sem die een geweldige partij stond te keepen leek vandaag ook niet te verschalken. Over en weer waren er kansen en de spanning werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds groter. Zowel de Morsbewoners als de gastheren hadden diverse kansen. Bij de rust stond de brilstand nog op het scorebord.

In de 2e helft waren beide ploegen zeker nog aan elkaar gewaagd en leek de wedstrijd te eindigen in een 0-0. Tot in de 88e minuut, NSV’46 schoot de bal over het doel van Sporting Leiden en grensrechter Mark vlagde op dat moment voor een achterbal. De goed fluitende scheidsrechter die het kennelijk anders zag besloot er een corner van te maken, iets wat tot gemor leidde op de Leidse bank. Helaas voor het goed Spelende Sporting Leiden verdween die corner achter de uitstekend keepende Sem. 1-0 stond op het scorebord. Er was nog tijd om dit goed te maken dus ging Sporting Leiden direct op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstonden er ruimtes achter de laatste linie van Sporting Leiden. De laatste man van NSV ‘46 gaf een diepe bal die achter de verdediging van Sporting Leiden terecht kwam en de spits die net wel, net niet buitenspel stond ging alleen op de keeper af. Dit resulteerde in de 2-0. De jonge ploeg van Sporting Leiden had er alles aan gedaan om er een ander resultaat van te maken en hadden gevochten als leeuwen. Helaas gingen zij weliswaar met opgeheven hoofd terug de bus in naar Leiden.

De technische staf kon niet anders dan alleen maar trots zijn op de mannen.

Ondanks dit zure onterechte verlies was het in de bus onrustig maar gezellig. Nogmaals wil ik benoemd hebben dat de kleding die wij vandaag droegen mede mogelijk zijn gemaakt door Sevengifts en er super netjes uitziet. De club mag heel trots zijn op de mensen die dit mogelijk maken.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen SV Warmunda, Sporting Leiden zal er alles aan doen om dan van die hatelijke 0 op de ranglijst te komen, dit kunnen zij niet alleen en hebben alle steun daarom nodig.

Tot zaterdag 7 oktober om 14.30 uur