Sporting Leiden na winst op MMO verder in Sportiff LAV Cup

7 september 2022 - 09:46

In poule F traden Sporting Leiden en MMO gisteravond tegen elkaar aan in het kader van de Sportiff LAV Cup. Na een ruststand van 3-1 werd het 5-1 voor de Leidse derdeklasser, waarbij aangetekend moet worden dat de vijfdeklasser zeker niet alle hoeken van het veld zag.

De thuisploeg startte met enkele spelers die vorig seizoen nog uitkwamen in de zondagtak van de club. Van hen wordt verwacht kwalitatieve impuls te geven aan het bestaande team. Huig Jan Heeringa en Cor Varkevisser kunnen nog altijd beschikken over een selectie waar rek in zit met veel gelouterde spelers. Tevens werd Soufian Boukhidous weer aan de selectie gevoegd en hij liet tegen de ploeg uit Hoogmade zien nog altijd levensgevaarlijk te zijn voor het vijandelijke doel. Liefst drie keer raakte de spits het aluminium en met wat meer fortuin had hij zomaar vier treffers gemaakt. Pas in de slotseconde was hij trefzeker door net iets eerder bij de bal te zijn dan doelman Marcel Zwetsloot.

Op dat moment was de wedstrijd al geruime tijd beslist. Toch had Sporting Leiden het zeker niet makkelijk voor de pauze. Sterker nog, MMO speelde onbevangen en met flair. Dat leverde in de eerste minuut al een grote kans op voor Jelle van Tol. Aan de overkant en kort daarna prikte Ronald Mink uit de kluts wel binnen. Daarna had Leroy van Goozen iets minder geluk in de kluts, maar het gaf aan dat MMO er zin in had. De ploeg van John van Berkel degradeerde naar de vijfde klasse na een seizoen met onnoemlijk veel tegenslag met blessures. De bedoeling is nu frank en vrij te gaan spelen en het plezier moet weer voorop staan. Waar het toe zal leiden? Dat is van latere zorg. Van Berkel liet veel jongelingen opdraven en zij deden het niet onverdienstelijk tegen de Leidenaren.

Van Goozen, na voorwerk van Ricard Bakker, kreeg het na pakweg een half uur spelen voor elkaar de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Die gelijke stand kon niet lang worden vastgehouden en nog voor de pauze nam Sporting Leiden afstand na treffers van Mink, op aangeven van Roel IJssel de Schepper, en Yannick van der Meel, dit na een fraaie aanval ingeleid door Mink en Ferry van Leeuwen.

Na de rust bleef MMO dapper weerwerk leveren en bij vlagen werden er uitstekende combinaties op de mat gelegd. Enkel Levi Overduin kreeg nog een kans op een doelpunt, maar voor het overige waren het vooral de donker-blauwen die gevaar konden stichten. Melvin Dieke kopte een hoekschop binnen en het laatste doelpunt is al benoemd.

Al met al een alleszins leuke pot door twee ploegen met de beste intenties en met ogenschijnlijke honger in de competitie. Sporting Leiden heeft het eerste prijsje inmiddels binnen omdat het in deze poule eerder LSVV’70 al klopte. Daarmee is dit de eerste ploeg die zich heeft gekwalificeerd voor de knock-out fase van dit toernooi. Voor MMO zal dat er niet in zitten, maar een voorzichtige voorspelling mag zijn dat MMO een plezierig seizoen tegemoet gaat. Of dat zal eindigen met een terugkeer in de vierde klasse zal de tijd moeten uitwijzen.

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Van Leeuwen, Van Egmond, Siebert, Te Hennepe, Lardee, Van der Meel, Mink, Kloos, Boukhidous, IJssel de Schepper.

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl