Sporting Leiden JO9-2 viert kampioenschap

13 februari 2023 - 12:42

Zaterdag 11 februari was het dan zo ver, na het officiële kampioenschap van Sporting Leiden JO9-2, werd er vandaag uitgepakt.

De spelers moesten in alle vroegte aantreden op het sportpark van ASC. De gezichten waren gespannen wat zou er vandaag allemaal komen? Nadat o.a. UVS, FC Oegstgeest, RCL en DoCoS aan de zegekar werden geregen, was vandaag ASC aan de beurt. Nadat Chiel en Arjan de spelers hun bespreking hadden voorgehouden ging de wedstrijd van start. Sporting Leiden kwam als een komeet uit de startblokken, aan alles was te zien; de 3 punten zouden voor de Mors-bewoners zijn. Linksachter Tim kwam veelvuldig op over de linkerflank en gaf diverse voorzetten. Echter, de sterk spelend keeper van ASC werd nog niet echt getest. Sporting Leiden kreeg een corner vanaf de linkerkant en deze werd genomen door diezelfde Tim. De eye of the tiger zag een gaatje en wist de uitstekende keeper van ASC te verschalken. 1-0 het gejuich bulderde over het Oegstgeester landschap.

Lang bleef het 1-0 en toch liet Sporting Leiden ASC geloven dat er wat te halen was, maar dit was schijn en schijn bedriegt. Na rust werd het al snel 2-0 en 3-0, zelfs 4-0 door Chelinna, Tiago en Seloua.

De buit was toen binnen. Door een kleine verslapping kon ASC nog 1 x scoren maar dat mocht de pret niet drukken.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de giganten te weten: Marsil, Ayden, Kylan, Tim, Lio, Tiago, Saloua, Aghyl, Illyas en Chelinna.

 

Nadat de penalty’s genomen waren en het feest echt los barste kwamen de spelers in polonaise richting het massaal meegereisde publiek. Er heerste een jubelstemming van weleer.  De spelers liepen het veld af en werden daar opgewacht door de oma van Tiago. De oma van Tiago die samen met opa misschien wel de trouwste supporters zijn, altijd staan ze langs de kant zonder andere te kort te doen. Oma feliciteerde alle jongens en meiden en gaf hen een medaille. Zowel de spelers als de trainers werden persoonlijk door oma gefeliciteerd.

Omdat een rondrit niet mogelijk was en een ware huldiging op het stadhuis werd verboden door de burgemeester I.v.m. veiligheidsredenen werd er gekozen om het feest in besloten kring voort te zetten in Monkey Town in Warmond. De spelers en meegereisde ouders genoten volop van alles wat er daar gebeurde, mogelijk gemaakt door Sporting Leiden waarvoor dank!

Het feest ging nog lang door en er werd genoten van al het lekkers wat op tafel kwam.

Namens de trainers Chiel en Arjan wil ik jullie onwijs feliciteren met het kampioenschap en bedanken voor jullie inzet, jullie zijn een topteam! Wij zijn elke week weer trots als wij jullie zien genieten, hier doen wij het voor.

Natuurlijk ook alle ouders en opa en oma bedankt voor jullie support, ook jullie hebben wij elke week nodig

Nogmaals gefeliciteerd en bedankt!