Sporting Leiden JO12-3 laat van zich horen.

11 april 2022 - 09:02

Zoals iedereen weet heeft Sporting Leiden steeds meer jeugd teams en op elk niveau wordt elke zaterdag gestreden om de 3 punten. Vandaag zaterdag 9 april om 10.30 uur het begin van een mooie dag voor de JO12-3.

De weergoden waren in de war zo scheen de zon, toen was het regen en zelfs kwamen er hagelstenen zo groot als knikkers de lucht uit gevallen. Op veld 2 van sportpark Mors II stond een team, een team die altijd volop de strijd aan gaat maar vaak aan het kortste einde trekt. Maar na een goede wedstrijd bespreking van trainer Ron Derogee waren de kinderen er klaar voor. De scheidsrechter floot op zijn fluit en een memorabele wedstrijd ging beginnen.

Sporting Leiden liet van het begin af aan merken dat er niets te halen viel. De ene na de andere bal die op de goal geschoten werd was een makkelijke prooi voor de uitstekend keepende keeper Justin. Minuten streken voorbij terwijl de hagel stenen op de hoofden van Samir, Yhya, Davey, Julia, Levi, Yasmina, Darwin, Twan, Issam, Youssef neerkwamen maar dat kon deze toppers niet deren. Ze waren gebrand op 1 ding en dat was winnen. Zeker na woensdag avond waar de ploeg door de scheidsrechter van de tegenpartij werd benadeeld. Maar dat is niet aan de orde nu. Al snel werd het 0-1 voor de tegenstander. Maar al snel rechte Sporting Leiden de rug en maakte 1-1. De wedstrijd ging alle kanten op. Sporting Leiden maakte 2-1 en de voorsprong was daar. De scheidsrechter floot af voor het einde maar er moest nog een kwartier gespeeld worden. Trainer Ron, altijd eerlijk, zei dit tegen de scheidsrechter. Maar de kinderen vierden al een feestje. Helaas kwam de scheids tot inkeer en zei dat de laatste 15 minuten uit gespeeld moesten worden. Ok, niks aan de hand de toppers gingen weer staan. Vlak na de hervatting werd het 2-2 en leek het weer even mis te gaan. Maar zoals echte gladiatoren rechte Sporting Leiden JO12-3 de rug en lieten zich niet uit het veld slaan. Vlak voor tijd kwam daar de verlossende treffer, Sporting kwam voor met 3-2. Het feest begon al in het veld.

Nadat de scheidsrechter nu echt voor het einde floot waren alle spelers door het dolle heen. Trainer Derogee bekeek het van een afstand en zag trots hoe zijn team deze wedstrijd uit het vuur had gesleept. In de kantine werd er onder het genot van een drankje en een hapje nog luidkeels feest gevierd beseffend dat niemand maar dan ook echt niemand deze overwinning had afgepakt van Sporting Ledien.

Namens heel Sporting Leiden en ver daar buiten, onwijs gefeliciteerd toppers! Ga zo door.