Selectie sluit eerste week af op de Klinkenbergerplas

20 augustus 2023 - 12:44

De mannen van de Sporting Leiden-selectie mochten zich zaterdagochtend 10.15 uur melden bij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. Daar stond een pittige looptraining onder leiding van Ronald Mink en Aad Vermont op het programma. Een rondje van ongeveer 3,2 kilometer lag geduldig te wachten.

De spelers waren uitgelaten en er werd veel gelachen. Iets wat in de eerste week ook belangrijk is. Er is tijdens de trainingen hard gewerkt door eenieder maar plezier is daar een belangrijk factor in.

Omstreeks 10.30 uur werd de groep bij elkaar geroepen door verzorger/conditie en herstel trainer Arjan Brugmans. Na een korte uitleg van wat er verwacht werd, starten de spelers aan hun eerste ronde. Vooraf was er een richttijd aangegeven en startte de ploeg vol overgave aan het gestelde doel. Onder toeziend oog van de staf kwam de gehele groep binnen de gestelde tijd aan.

Na wat korte rek- en strekoefeningen en een paar slokken water werd er begonnen aan de 2e ronde. Deze keer was het de bedoeling dat de spelers een ronde gingen lopen op eigen tempo. Ook deze ronde kwamen alle spelers weer binnen de gestelde tijd binnen.

We hebben een goeie eerste week achter de rug aldus de trainers. We hebben een jonge gretige groep en iedereen staat te popelen om straks echt te beginnen. Wij als staf hebben alle vertrouwen in deze groep en het kan ons niet snel genoeg beginnen. We hebben natuurlijk nog een hoop werk te verrichten. Maar zien dit allemaal als een grote uitdaging. Aan ons als staf en de selectie de taak om Sporting Leiden weer de weg omhoog te laten bewandelen.

Komende week staat er op dinsdag een oefenwedstrijd gepland tegen en in Stompwijk. Donderdag zal er op het complex van de Morschbewoners een onderling duel worden uitgevochten door de selectie. Belangrijkste is voor de staf dat iedereen zoveel mogelijk minuten gaat maken de komende weken en ons laten zien dat ze hun plekje waard zijn.

Het zal een lang seizoen worden en daarom hebben wij iedereen nodig om onze doelen te behalen.