Seizoen ten einde, bericht van de Voorzitter

3 april 2020 - 15:40

En dan is het opeens klaar, geen voetbal meer dit seizoen. Het doet wat vreemd aan, maar natuurlijk is zelfs voetbal een bijzaak in deze tijd, waarin het coronavirus ons dagelijks leven zo beheerst.

Het beëindigen van de competitie lag in de lijn der verwachting, maar nu is de kogel door de kerk. De persconferentie van de premier van 31 maart jl. dwong de KNVB tot een besluit dat wij hadden verwacht. De realiteit is nu een troosteloos verlaten Sportcomplex Morsch II waar achter de schermen nog hard wordt gewerkt om lopende zaken af te ronden en na te denken over de invulling van het nieuwe seizoen.

Zowel voor de senioren als de jeugd is het beëindigen van de competitie een grote teleurstelling: bij ZA 1 wilde Cees van Tongeren knallen in de 3 e periode en zo met trots ‘zijn’ Sporting Leiden verlaten voor een nieuw avontuur. Mark Cerdijn wist de afgelopen periode bij ZO 1 de juiste snaar te raken bij de spelers en de resultaten waren de afgelopen periode zeer bemoedigd bij het jonge team. De jeugdafdeling wordt beloond voor het ingezette beleid en groeit maar door. Ook de zaalvoetballers kunnen hun midweekse sportieve hobby niet meer uitvoeren.

Maar helaas, geen voetbal, geen Katercup, 7-tallentoernooi, jeugdtoernooien meer op de Morsch II dit seizoen. Ook geen gezellig samenzijn in onze kantine!

Positief nieuws om te melden, de passessies voor de elftallen van Leidsche Boys zijn afgerond. Alle elftallen van Leidsche Boys hebben aangegeven over te schrijven naar Sporting Leiden.

Het bestuur vergadert 2-wekelijks op innovatieve wijze (Skype) en zal binnenkort in samenwerking met de Commissies Technische zaken, Jeugd, Evenementen alle reguliere voorbereidingen treffen voor het volgende seizoen Ook wordt er stiekem gekeken of er wellicht in de zomermaanden toch nog wat voor alle leden georganiseerd kan worden zodra de situatie dat toe laat. Een uitdaging gelet op de beperkingen die gelden, waardoor afspraken, overleg en afstemming wat minder makkelijk zijn te realiseren dan normaal gesproken. We proberen iedereen zo goed als mogelijk op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen via onze website en social mediakanalen.

Alles wordt uiteindelijk in perspectief geplaatst door de zorgen van nu. Met name de zorgen om de gezondheid van je dierbaren en jezelf, maar ook de zorgen om je werk of bedrijf. Denk ook aan alle Businessclub-leden welke in zwaar weer verkeren, zij steunen ons, wij moeten hen nu steunen in deze zware tijden. Ondanks alle teleurstellingen en uitdagingen gaat het uiteindelijk maar om één ding: gezond blijven. En zodra we alles achter de rug hebben gaan we weer doen wat we allemaal het allerliefste doen: lekker voetballen bij de leukste en gezelligste club van Leiden. Voor nu: let een beetje op elkaar en hopelijk snel tot ziens.

Willem Pikaar

Voorzitter Sporting Leiden