Over ons

Sporting Leiden

Sporting Leiden is opgericht in 2018 en ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen  Leiden & FC Rijnland. De clubs waren ruim 25 jaar goede buren op Sportcomplex Morsch II. Sporting Leiden maakt gebruik van het clubgebouw van v.v. Leiden. In de zomer van 2018 is het clubgebouw door de vrijwilligers van beide clubs omgetoverd tot een nieuw en fris clubgebouw waar beide verenigingen zich thuis voelen.

Sporting Leiden is na de fusie de derde club in Leiden qua spelende leden, en biedt een uniek pakket aan mogelijkheden voor voetballiefhebbers. Zo is Sporting Leiden de enige vereniging in Leiden die zowel op zaterdag als op zondag prestatief voetbal kan aanbieden. Zowel de zaterdag- als zondag-afdeling spelen in de 3e klasse. Overige senioren hebben de mogelijkheid om op zaterdag of zondag te voetballen. Voor de jeugd biedt Sporting Leiden in alle leeftijdscategorie√ęn een mogelijkheid om te voetballen, van JO9 t/m JO19. Op zondagochtend vindt er Peutervoetbal plaats op ons sportcomplex, hier leren de allerkleinste de basisprincipes van het voetbal op een speelse wijze. Naast veldvoetbal bestaat er ook de mogelijkheid om te zaalvoetballen bij de club.

Sporting Leiden speelt haar wedstrijden op Sportcomplex Morsch II. De club beschikt over 2 natuurgrasvelden, 1 kunstgrasveld en een 3/4 kunstgrasveld.

Het thuistenue van Sporting Leiden is donkerblauw, voorzien van een rode, witte, gele en groen streep op de borst, dit is een verwijzing naar de clubkleuren van beide clubs. Het thuistenue is ontworpen door v.v. Leiden lid Pau Coll-Reig. Het uittenue bestaat uit horizontale geel-zwarte banen, zwarte broek en gele of zwarte sokken. Het uittenue is ontworpen door FC Rijnland lid Michael Sells.

Op 28 maart 2018 zijn de nieuwe naam en kleuren in een bomvolle kantine gepresenteerd aan de leden van beide clubs.