Op een Sportief en Gezellig 2021 ⚽ πŸŽ‰

6 januari 2021 - 10:06

Het jaar 2020 zijn we als club goed begonnen met een zeer drukke en gezellige nieuwjaarsreceptie en een agenda vol evenementen. Iedereen was vol vertrouwen dat de 2e helft van ons tweede seizoen ons nog meer succes en hoogtepunten, sportiviteit en gezelligheid zou geven dan ons eerste seizoen.

In maart 2020 kwamen wij met een harde botsing tot stilstand. COVID-19 zorgde voor een andere wereld, een andere sportomgeving, een andere sociale- en werkomgeving. In eerste instantie leek het vele thuis zitten niet zo verkeerd maar als dit te lang duurt gaat het vervelen. Zeker als je hobby voetballen is, lekker trainen en in het weekend je wedstrijden spelen en na afloop deze uiteraard uitvoerig evalueren met je teamgenoten. Vele sportieve en sociale aspecten kwamen stil te liggen.

Wat heeft dit gedaan met de club en haar leden?

De kantine was in de eerste anderhalf jaar van de nieuwe club; Sporting Leiden, onze sociale omgeving en de katalysator van de integratie tussen FC Rijnland en v.v. Leiden. Maar de kantine is alweer een tijdje gesloten. Supporters en volgers van onze club konden zich niet meer vermaken in de kantine of langs het veld. Voetbal kwam tot stilstand en het was steeds hopen, tegen beter weten, in of we weer tegen een bal konden trappen. Maar we werden steeds teleurgesteld, echter, de hoop is er nog steeds dat we weer kunnen voetballen.
Het bestuur heeft in deze moeilijke tijden getracht de schatkistbewaarder te zijn. Op zich een lastige taak als er nauwelijks inkomsten zijn. Ja, contributies zijn er nog, en noodzakelijk. Hoe kan je contributie heffen als je niet voetbalt? Aan de andere kant, als er geen contributie wordt geind kun je als club ook niet blijven bestaan. Dit zijn moeilijke dilemma’s waar het bestuur een antwoord op moet geven.
De onderhoudsploeg heeft in Corona-tijd de entourage van het complex verbeterd en nog meer sfeer gebracht rondom het hoofdveld en in de kantine. Natuurlijk zien we daar nu nog weinig van, maar dat komt als je weer naar de club mag komen. Gelukkig konden deze werkzaamheden wel doorgang vinden.

Hoe is het dan met de leden?

Zo af en toe komen er wel berichten door. Slecht nieuws, heuglijk nieuws en korte contacten over het wel en wee van onze leden en vrijwilligers. Diverse leden zijn getroffen door Corona, zowel bij senioren als bij de jeugdafdeling. Sportief gezien weinig nieuws onder de zon. De jeugd heeft gelukkig nog lang mogen trainen maar wedstrijden waren uit den boze.
De senioren waren helemaal de klos. Deze mochten alleen trainen in 4-tallen of 2-tallen en op 1,5meter. Wat kun je dan eigenlijk doen. Niets toch?!

Hoe ziet 2021 eruit?

Dat weten we niet, toch bereiden we met de commissies een uitgebreid programma voor. Waarom? Omdat we het vertrouwen hebben dat we op enig moment weer met elkaar onze club kunnen vormen. Jeugdtoernooien, seniorentoernooien, evenementen en niet in de laatste plaats VOETBALLEN. We hopen dat we snel weer met elkaar plezier kunnen beleven. Want 2020 moet snel uit het geheugen en we willen toewerken naar een gezond en succesvol 2021. Maar daar hebben we de leden, vrijwilligers, supporters, sponsoren en volgers keihard bij nodig. Laten we op alle mogelijke manieren onze schouders eronder zetten als we weer naar het normale leven terugkeren.
Namens het bestuur wens ik jullie (leden, vrijwilligers, sponsoren, supporters en volgers) veel goeds (gezondheid en succes) in 2021. Belangrijk: let op je gezondheid en zorg voor jezelf en je naasten. Wij hopen jullie snel weer in persoon te kunnen spreken in onze kantine.
Willem Pikaar
Voorzitter Sporting Leiden