Ongelukkig eigen doelpunt doet Sporting Leiden (za) de das om

6 maart 2022 - 14:25

,,We creëerden weinig, maar gaven ook weinig weg. Een typische 0-0 wedstrijd eigenlijk.” Menig toeschouwer zal deze woorden van aanvoerder Ronald Mink beamen. Dat de enige treffer van de wedstrijd een eigen doelpunt was, is veelzeggend. Het hoger geplaatste Alphia won daardoor nipt van Sporting Leiden: 0-1.

Na tweemaal op rij te hebben gewonnen, hoopte Sporting Leiden de goede lijn door te zetten. Voor het eerst in drie wedstrijden moest de thuisclub het weer tegen een hoger geplaatst team opnemen. Alphia, dat eveneens in goeden doen was, bevond zich voor aanvang op de derde plaats. Het krachtsverschil tussen de twee ploegen was in de beginfase echter miniem. Het eerste schot op doel kwam van Sporting via Renaldo van den Berg, maar zijn poging vond het net niet.
Toch was het Alphia dat op voorsprong kwam. Een hoge bal kwam bij Yannick van der Meel. De rechtsback wilde rustig terug koppen op Raymond Meijers, maar de doelman en verdediger begrepen elkaar verkeerd. Een ongelukkig eigen doelpunt, wat uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd bleek te zijn. ,,Als je hem dan zo tegen krijgt, is dat toch wel heel zuur”, aldus Mink. Een poging voor de gelijkmaker voor rust kwam nog van het hoofd van Van den Berg, hij zag zijn kopbal echter naast gaan.
In de tweede helft zocht Sporting Leiden via de lange bal veel naar Van den Berg en Sipan Khalid. Vooral Rick Arnoldus brak het spel vaak open met zijn buitengewone traptechniek. Desondanks hadden de spitsen het zwaar, waardoor de Leidenaren nauwelijks tot doelpogingen kwamen. Mink: ,,Het veld maakte het voetballen lastig, zodat we veel de lange bal gingen spelen. We creëerden daardoor weinig.”
Trainer Huig-Jan Heeringa wisselde daarom zijn twee centrale verdedigers, om achterin één op één te gaan spelen. Roland Middelkoop kwam binnen de lijnen als extra spits. Tot meer kansen leidde het echter niet, terwijl Alphia ook geen voordeel kon halen uit de driemansverdediging van Sporting Leiden. Een corner in de laatste minuut, waarbij doelman Meijers mee naar voren ging, bracht de blauwhemden ook geen gelijkmaker.
,,Er zat niet veel in vandaag”, vervolgt Mink. ,,We missen ook best wat jongens, waardoor we een beroep moeten doen op spelers uit vriendenteams. Sietse Fokkema en Roland Middelkoop deden nu mee, vorige week speelde Kevin te Hennepe uit het vijfde ook nog. We hebben gewoon een kleine groep. Het is jammer dat je nu geen puntje meepakt, net als laatst tegen Reeuwijk. Dat telt aan het eind van het seizoen flink op. Het is gewoon zonde.”
Komende week treedt Sporting Leiden aan in en tegen Nieuwkoop. Gezien de ranglijst een belangrijke wedstrijd, daar Nieuwkoop -met één wedstrijd meer gespeeld- drie punten boven de Leidenaren staat. Een winstpartij zou betekenen dat Sporting weer richting de middenmoot zal klimmen.
Sporting Leiden – Alphia 0-1 (0-1) 19. Van der Meel 0-1 (e.d.).
Sporting Leiden: Meijers, Van der Meel, Van Egmond (67. Heemskerk), Fokkema (67. Middelkoop), Kchka, Hamelink (59. Sap), Mink, Arnoldus, Devilee, Khalid, Van den Berg.
Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl/