Onderling duel prooi voor Sporting Leiden 1

27 augustus 2023 - 18:03

Op zaterdag 26 augustus stond er weer een oefenwedstrijd op het programma voor de selectie van Sporting Leiden. Deze zaterdag niet zomaar een wedstrijd, maar tegen Sporting Leiden 4.

Sporting Leiden 4, een vrienden team met spelers die allen wel een selectie achtergrond hebben. Sinds dit seizoen is de ploeg aangevuld met spelers die vorig seizoen nog met trots deel uit maakte van het vlaggenschip. Vandaag mocht Sporting Leiden 4 aantreden in het geel zwarte uit tenue, Sporting Leiden 1 speelde in het bekende blauwe shirt. Sporting Leiden 1 waarvan nu wel bekend is dat er een hele nieuwe ploeg staat ten opzichte van vorig seizoen.

Om 11.00 uur floot de leidsman Johan Passchier op zijn fluit en was deze wedstrijd begonnen. De eerste minuten liet het 4e de bal rondgaan in de ploeg. Het 1e zakte iets in en liet het spel aan de (met alle respect) oudjes. Na enige tijd was Sporting 1 er wel klaar mee en kwam het team steeds beter in het spel.

De geblesseerde Jay welke was uitgevallen in de warming up werd vervangen door Julian. Diezelfde Julian zat vanaf het begin al goed in de wedstrijd. Na een goede aanval over rechts kwam Julian voor de keeper en schoot tegen Raymond Meijers. Diezelfde Raymond Meijers pareerde de bal, maar omdat hij niet klem was kwam de bal het veld in. Wesley Vermont lette heel goed op en liep naar de bal met een mooie schuiver was daar de 1-0. Sporting 1 ging direct daarna opzoek naar nog meer goals. Al snel schoot julian de 2-0

Binnen. De eerder genoemde Julian dook na een tijdje weer op voor de goed keepende Meijers en schoot. Het is lullig om te zeggen dat hij de paal raakte maar ik zal het netjes benoemen. Julian schoot de bal tegen Meijers aan waarna de keeper op de grond bleef liggen. De toegesnelde verzorger Arjan Brugmans zag al snel dat die bal op het meest pijnlijke plekje voor een man terecht gekomen was. Het was voor Meijers niet mogelijk om door te spelen.

Aangezien Ritchie Lagas geduldig op de bank zat te wachten om in de 2e helft plaats te nemen onder de lat bij Sporting Leiden 1. Dit verliep iets anders en Ritchie nam plaats onder de lat bij Sporting Leiden 4. Vlak daarna floot passchier weer op zijn fluit om aan de thee te gaan.

Een goed kwartier later stond iedereen weer op het veld en werd de 2e helft aangevangen.

Nog voor iedereen goed en wel op zijn plakje stond of was gaan zitten werd er een mooie steekbal gegeven op Tim die er als een haas vandoor ging. Hij kwam oog in oog te staan met Ritchie en schoof hem knap achter de keeper 3-0

Voor wie dacht dat het 4e nu gebroken zou zijn geeft het mis. Uit het niets na een mooie aanval werd er toch nog iets terug gedaan en scoorde Hamerling de 3-1.

Dit echter tot ergernis van trainer, hij was op dit moment niet tevreden met het spel wat werd vertoond door het 1ste elftal. Gelukkig was er even tijd om wat te drinken en kon hij de ploeg even op niet te misverstaande manier laten weten dat het beter moest.

Na de drink pauze ging de wedstrijd als een nachtkaarsje uit. Maar voor het vlammetje echt helemaal gedoofd was scoorde het 1e nog wel in persoon van spits Ryan Du Prie en zette de eindstand op het score bord 4-1.

Al met al was het weer een wedstrijd voor in de benen en gaat de voorbereiding voor het 1ste de goeie kant op.

Dinsdag a.s is Rijnsburgse Boys O23 aan de beurt om langs te komen op sportpark Morsch II, aanvang 19.45 uur