Melvin Dieke (Sporting Leiden, za): ,,Geen prijs, toch lekker afsluiten”

13 mei 2019 - 20:36

Door schorsingen, weekendjes weg en blessures moest Cees van Tongeren, trainer van de zaterdagtak van Sporting Leiden, in de uitwedstrijd bij Nieuwkoop een beroep doen op diverse andere spelers. Dat leidde ook tot een andere opstelling en in het 5-3-2 systeem was verdediger Melvin Dieke nu tot één van de twee spitsen gebombardeerd. Dat alles leidde uiteindelijk tot een 4-0 nederlaag waar de rust nog met een meer dan verdienstelijke 0-0 werd omarmd door de Leidse ploeg.

Dieke: ,,Natuurlijk heb ik wel eens in de spits gestaan, maar dat was meer in de slotfase van een wedstrijd als ik als verdediger als een soort van stormram naar het front werd gestuurd om wat te gaan forceren. Het aanvaller zijn, ‘a piece of cake’ zou Van Gaal zeggen, viel me vandaag toch best tegen. Het was heel intensief, ik stond ook echt op een eilandje voorin, en in die pot voetbal heb ik eigenlijk ook maar één kans gehad en die ging er ook niet in.”

Met Sporting Leiden op plek drie met 40 uit 23 en Nieuwkoop op plek 6 met 34 uit 23 werd er door de Leidenaren best nog wel met een schuin oogje naar de tweede plek van Be Fair gekeken wetende dat er nog maar drie wedstrijden te spelen waren. En thuis was er toch ook met 4-0 van deze tegenstander gewonnen? Maar hoe zou het gaan als de opstelling oogt als het Franse vreemdelingenlegioen in haar beste jaren? Dieke: ,,Nieuwkoop is zeker geen slechte ploeg, integendeel. En ik moet zeggen dat de eerste helft best gelijk op ging en we beiden ook echte kansen kregen. Maar we gingen uiteindelijk met een 0-0 stand toch op zoek naar onze kleedkamer.”

Van Tongeren was tevreden in de rust en gaf aan dat de kansen best zouden komen als er zo ook in de tweede helft werd gespeeld. ,,Maar we kwamen snel op 2-0 achter en toen was het ook echt gebeurd bij ons. Zo werd het uiteindelijk nog 4-0 ook, eigenlijk allemaal ‘weggevertjes’ om het maar zo te zeggen. Maar na afloop was onze trainer positief over de vertoonde inzet in de eerste helft. Die moeten we dan ook de laatste twee wedstrijden laten zien, ook nu er niets meer te halen valt in deze derde klasse A”, aldus de nieuwbakken eenmalige spits van Sporting Leiden.

De Leidse ploeg is met dit resultaat nu op plek vier beland met 40 uit 24 en heeft komende zaterdag op het altijd gezellige sportpark De Mors VVSB als tegenstander waar er eerder uit in Noordwijkerhout met 3-3 gelijk werd gespeeld. Met laagvlieger NSV’46 uit is de laatste competitiewedstijd 25 mei een prima tegenstander gevonden om lekker tegen te ballen en aan het doelsaldo te werken waar er thuis wel krap met 4-3 werd gewonnen. Dieke: ,,We gaan ervoor om het seizoen lekker af te sluiten!”

Nieuwkoop – Sporting Leiden (za) 4-0 (0-0). 51. Stolk 1-0, 66. Boer 2-0 (strafschop), 68. Stolk 3-0 en 78. Groenewoud 4-0.

Basisopstelling Sporting Leiden (za): Van der Meulen, Van Hooidonk, Hamelink, Dieke, Fokkema, Van Egmond, Ten Hennepe, Wansink, Janssen, Coll-Reig, Middelkoop.