Lekkere start na de winterstop

23 januari 2023 - 17:46

Sporting Leiden nam meer afstand van de onderste plaatsen door RKDES op eigen veld met 4-2 terug te wijzen. Toch is er nog een hoop werk aan de winkel om de veilige achtste plaats te bereiken. Het verschil met de plaats waar nu Blauw Zwart op staat, bedraagt liefst zes punten.

Dat neemt niet weg dat Huig Jan Heeringa uitermate blij was met de zege op RKDES dat tot aan dit weekend terug te vinden was in de top vijf. ,,Het is dan niet prettig wanneer je binnen een minuut op achterstand staat. Zoals bekend is ons hoofdveld niet al te best en het was nu op veel plaatsen ronduit drassig. Ons kunstgrasveld is echter ook niet denderend en dus moest er een afweging worden gemaakt. Bij de 0-1 bleef de bal hangen in de kluts en vanaf die treffer weet je dat het een moeilijke middag gaat worden.” Sporting Leiden knokte zich echter knap terug en stond halverwege met 2-1 voor. Elroy Lammers (37), onder meer speler van FC Lisse en Katwijk jaren terug, liet zien nog niet afgeschreven te zijn en prikte tweemaal raak voor zijn ploeg.

Na de pauze scoorde de ploeg uit Kudelstaart weer gelijk en wederom was de onderlaag niet de vriend van de thuisploeg bij die situatie. De thuisploeg was even de draad kwijt volgens Heeringa, maar de score bleef in evenwicht en daarna richtte de nummer tien van de ranglijst zich zelfs weer op. Bas Beijersbergen prikte de 3-2 binnen en schutter Soufiane Boukhidous maakte daarna aan alle onzekerheid een einde. Heeringa, na dit seizoen afzwaaiend bij de Leidse club, over de tweede seizoenshelft: ,,We gaan er alles aan doen om in deze klasse te blijven.”

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl