Kleine nederlaag Sporting Leiden (za): 2-1

11 oktober 2021 - 08:24

Halverwege het duel leidde Sporting Leiden met 0-1 in en tegen Oudewater, maar uiteindelijk moest de ploeg van Huig Jan Heeringa met 2-1 buigen tegen de medekoploper.

Tegen de verhouding in had Soufiane Boukhidous de score geopend. Koud uit de kleedkamers voor de hervatting kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een minuut of twintig in de tweede helft viel het laatste doelpunt.

Heeringa had vrede met de uitslag, maar niet met de wijze waarop. „Ik heb er geen moeite mee dat Oudewater won, gekeken naar het veldspel. Dit is gewoon een prima ploeg en dat laten de resultaten wel zien. Mijn ploeg heeft keihard gewerkt en ik kan ze niets verwijten.”

Waar hij wel grote moeite mee had was de wijze van vlaggen van de tegenstander. ,,Daar blijf ik normaliter van weg, maar dit was schrijnend. Het had zomaar 0-2 bij rust kunnen zijn en dan had ik het nog wel willen zien. Tijdens de gehele wedstrijd speelde die vlaggenist ons parten en we vonden het ook wel opvallend dat de spelers van de thuisclub de scheidsrechter bij zijn voornaam noemde. Dan heb je wel de schijn tegen, naar mijn idee. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het na de rust grimmiger werd. Daar kon je eigenlijk op wachten. Na een afkoelingsfase konden we door en zijn we nog op zoek gegaan naar de 2-2, maar die viel helaas niet.”

Hij vervolgt: ,,Ik vind het nog lastig om in te schatten waar we nu staan. Voor deze wedstrijd heb ik ze in elk geval een compliment gegeven. Dat was vorige week niet anders omdat we tegen FC Oegstgeest terug kwamen van een 0-2 achterstand. Met de teamgeest zat het ook nu wel goed. Sporting Leiden vond ik ook meer spelen als team. Zij herbergen een aantal spelers met specifieke kwaliteiten. Al met al mag je van deze tegenstander verliezen, maar de nasmaak is bitter als je zo bestolen wordt.”

Bron: https://www.leidschdagblad.nl/