Keeper veteranen Sporting Leiden haalt landelijk dagblad

1 december 2020 - 11:58

,,Normaal heb ik een strak buikje, maar nu zit er een rolletje op”, vertelt Pierre Neuteboom aan Trouw. Sinds het verbod op amateurwedstrijden van 13 oktober is Neuteboom vier kilo aangekomen, is zijn schatting. ,,Dat heeft direct te maken met het niet voetballen. Een keer in de week op doel staan helpt toch wel”, zegt de keeper van het eerste veteranenelftal van Sporting Leiden. ,,Of dan ga ik nog eens een rondje hardlopen om fit te blijven. Daar heb ik nu gewoon geen zin in. Tegen een bal aan rammen vind ik leuk. Links en rechts duiken is ook lekker. Zo kan ik even mijn ei kwijt. Dat zit in mijn lichaam. Dat kan ik niet door met gewichten te rammen. Ik ben geen type voor de sportschool.”

Om voor zijn werk in de technische dienst bij een waterpompfabriek toch een beetje fit te blijven, beweegt Neuteboom thuis voor zijn televisie. ,,Een beetje huppelen in mijn woonkamer. Dat doe ik voor mezelf, maar niet met plezier.”

Neuteboom (op de foto met dank aan Patrick Post) noemt zichzelf “echt een groepssporter”. De gezelligheid van het voetbalteam uit Leiden mist de 43-jarige sluitpost dan ook het meest. ,,Even het balletje raken en je maten zien, dat doe ik al 38 jaar. Ik ben altijd een sporter ­geweest.”
Sinds corona merkt de keeper dat zijn ­lichamelijke gesteldheid achteruitgaat. ,,Ik ben wat minder lenig, stijver. Ik krijg pijntjes. Als we horen dat we vanaf maart (of eerder) weer mogen spelen, spring ik een gat in de lucht. Dan heb ik iets om naartoe te ­leven. En dan ga ik wel weer van tevoren hardlopen. Dan wil ik ook weer goed voor de dag komen. Niet dat ik de volgende dag met spierpijn loop of bij de eerste bal alles afscheur.”
En over zijn gewicht inclusief vier coronakilo’s, zegt Neuteboom: ,,Als ik nu zo blijf, is het wel goed. Maar als keeper kom ik daardoor moeilijker van de grond. Dan moet ik meer gaan doen dan nu.”
Bron: dagblad Trouw / bewerkt door https://leidenamateurvoetbal.nl