Jordy Heemskerk: ,,We hebben geen kwaliteit ingeleverd”

22 oktober 2020 - 10:16

Sporting Leiden kwam pas driemaal in actie. Op visite bij Lugdunum speelde de fusieclub niet onaardig, maar de kikkers toonden zich slagvaardiger dan de ‘bijen’ (gelet op het uittenue). Van Blauw Zwart werd onnodig verloren op eigen bodem en op diezelfde grond werd de inhaalwedstrijd tegen Alphia afgesloten in evenwicht (1-1). Het zegt allemaal nog weinig, maar de start is moeizaam.

De lijst met mutaties was lang deze zomer bij de zaterdagtak van Sporting Leiden. Elf spelers plus trainer Cees van Tongeren zullen niet meer op het wedstrijdformulier van het vlaggenschip van de club staan, negen nieuwe spelers en een andere trainer maken het wel een heel ander team. Jordy Heemskerk denkt echter niet dat het kwalitatief allemaal minder is geworden. ,,Er is heel veel veranderd en iedereen moet wennen. Dat is niet erg en men moet Sporting zeker niet afschrijven of ons als een kandidaat voor de onderste plaatsen zien. Die punten komen echt wel.”
De verdediger met de heerlijke wreeftrap erkent dat er zeker ervaring is verdwenen met het vertrek van Sietse Fokkema en Ronald Middelkoop: ,,Zij waren het verlengstuk van de trainer op het veld en daarom heel waardevol voor het team. Cees was een trainer met een gigantische kennis van het regionale voetbal. Hij kende de zwakke en sterke punten van elke tegenstander en kon daar tactisch prima op inspelen. Francis Janse heeft dat natuurlijk minder. Hij komt uit een andere regio, maar als trainer is hij zeker niet minder. Ik schat hem dan ook in als een waardige vervanger van Cees.”
Ook de nieuwe spelers hebben volgens de verdediger voetballend de nodige kwaliteiten. De ondernemer (Heemskerk, voor al uw bestratingen en wegenaanleg) vervolgt: ,,Er is wat eigen jeugd bijgekomen en met jongens als Ilias Assaban, de Bayrams en zeker ook Soufiane ‘Souf’ Boukhidous hebben we een selectie met potentie.”
Met Boukhidous heeft Sporting een spits in huis gehaald met een neusje voor het doel. ,,Die jongen is écht goed!” prijst Heemskerk. ,,In combinatie met Sipan Khalid, onze goalgetter van vorig jaar, zou je zeggen dat we volop zouden scoren. Dat is tot nu toe echter niet uit de verf gekomen.” De beide spitsen waren vorig seizoen nog goed voor tezamen 22 doelpunten, maar stonden tot vorige week dinsdag nog droog. Boukhidous brak de ban dinsdag door tegen Alphia te scoren. Een herkansing voor Khalid en Boukhidous is voorlopig uitgesteld.
Een uitstekend slot voor de ‘herfststop’ zoals Heemskerk dat noemt, beleefde Sporting tegen de Alphenaren: ,,Alphia kwam waarschijnlijk naar Leiden om even gemakkelijk de drie punten hier weg te kapen. Nou ze kwamen van een koude kermis thuis. We mogen trots zijn op de inzet en strijdlust van het team. Twee weken hadden we niet kunnen trainen vanwege coronagevallen. Maar we knokten tot de laatste seconde door. De bereidheid om vuile meters voor elkaar te maken heeft ook te maken met de sfeer in het team. Die is echt heel goed. Dat zal ook te maken hebben met de club. Onze voorzitter, Wim Pikaar, noemt het altijd de gezelligste club van Leiden en omgeving en ik denk dat hij gelijk heeft. Normaal gesproken is het altijd feest in de kantine na de wedstrijd. Als speler voel je je echt thuis in één grote familie hier. En de punten? Sporting komt sterker uit deze crisis kan ik je vertellen.”
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl