JO8-2 debuteert geweldig

2 februari 2020 - 12:38

Afgelopen zaterdag 1 februari speelde de jongens van de JO8-2 hun allereerste échte wedstrijd. Na een half jaar in de JO7 mini-toernooitjes te hebben gevoetbald begon deze zaterdag dus eindelijk een echt voetbalseizoen.

De spanning was er wel want de trainers Patrick en Ivan hadden de jongens duidelijk gemaakt dat het anders zou zijn dan de mini toernooitjes van de JO7. Onze JO8-2 bestaat namelijk uit jongens van 5 t/m 7 jaar. De kans is dus aanwezig dat er een team tegenover ze staat dat fysiek een stuk sterker is. Er werd dus nog eens goed verteld dat overspelen heel erg belangrijk is, zo ontwijk je natuurlijk de duels.

Milan houdt zijn doel schoon

Milan houdt zijn doel schoon

Nou, dit advies werd goed opgepakt. De eerste 5 minuten leek het wel alsof ze de bal maar 2 keer mochten raken, er werd geweldig overgespeeld. Dat zorgde al snel voor een voorsprong dankzij een goede goal van Felix. Deze voorsprong werd in de eerste 10 minuten dankzij Levi, Jesper en Jack verder uitgebreid tot 0-4.

Het samenspel ging fantastisch vandaag

Het samenspel ging fantastisch vandaag

In de time-out die volgde werd nog eens benadrukt dat we moesten blijven overspelen, ook al ging het zo makkelijk. De tegenstander was wel groot, maar ze waren duidelijk nog niet zo ver en fanatiek als onze jongens. Er werd blijkbaar goed geluisterd want tot de rust werd er nog steeds goed gevoetbald. Ziyaad, Jack en Keano maakte er 0-7 van. Tijd voor limonade.

Ziyaad op weg naar een doelpunt

Ziyaad op weg naar een doelpunt

De 2e helft was iets minder verzorgd maar zeker niet minder fanatiek. Er werd iets meer gepingeld maar blijkbaar is dat net zo effectief. Ook na de rust werd er 7 keer gescoord en hield keeper Milan zijn doel schoon. Dankzij Jack, Levi (3x), Ziyaad (2x) en Felix werd het uiteindelijk 0-14. De trotse glimlach op de gezichten van de jongens blijft waarschijnlijk nog wel even staan, als ze nu maar niet naast hun schoenen gaan lopen.

De trainers zijn trots op jullie! 💪

Onze helden

Onze helden