JO7 haalt alles uit wat er in zit

9 november 2020 - 22:10

Een zonnige zaterdagmorgen op Sportpark Morsch II. Wat een feestdag had moeten worden voor de JO-7 van Sporting Leiden viel gedeeltelijk in duigen. Vorige week hadden de trainers afgesproken om de jongens te verrassen.

Het idee was om vandaag eerst te gaan trainen. Na de training zouden we een lekkere tosti gaan eten op de club en daarna met z’n allen naar monkey town. Helaas kwam dinsdag onze premier dat even verstoren. Helaas moest de monkey town dicht. Maar laten we er vanuit gaan voor een goed doel.
Genoeg over de problemen. Vandaag een mooie dag, de zon schijnt, dus we gaan lekker het veld op met z’n allen. Er stond om 10 uur een training gepland. De jongens waren weer lekker aanwezig, altijd fijn voor de trainers. Nadat we de jongens eerst even lieten uitrazen met een bal kwam de groep bijeen en werd het plan van vandaag vertelt. We begonnen met wat dribbel werk om daarna een pass en trap vorm te doen. Dit ging zo goed dat detrainers besloten er een partijtje achter aan te plakken. Wel hadden we tegen de jongens gezegd dat we het passen ook graag terug wilde zien in de partij.
En wat gevraagd werd werd ook gedaan. De paasies vlogen om onze oren. Echt iets om trots op te zijn. De laatste 5 minuten besloten Michiel en Arjan om het samen tegen de jongens op te nemen. De 2 trainers stonden al snel met 3-1 achter. Dit mochten we natuurlijk niet laten gebeuren om onze geloofwaardigheid te behouden. Al snel werd het omgebogen naar een 6-3 voor Arjan en Michiel. De training was ten einde. Alles werd door de jongens opgeruimd om daarna even de kantine in te gaan. Daar stond om de teleurstelling van het niet doorgaan naar de monkey town een limonade, zakje chips en een snoepje te wachten. Als echte kampioenen kwamen de jongens zoals het grote Nederlands elftal de kantine in.
Ondanks dat het een rare tijd is beleven wij met de jongens een super tijd. Wij zijn echt trots op ze en ik zou zeggen hou deze mannen en de verhalen in de gaten zowel op de Sporting Leiden Facebook en op de speciaal opgerichte Sporting Leiden Jo-7 Facebook.
Groetjes Michiel, Arjan en Tiago