Jeroen van Egmond aan het woord in het Leidsch Dagblad

9 februari 2022 - 13:16

Er is veel veranderd in het leven van Jeroen van Egmond. De 29-jarige verdediger van Sporting Leiden is bijna een jaar vader van zoon Sem, trouwde op 17 juni van het vorige jaar met Maaike en aan het einde van deze maand gaat hij voor zichzelf beginnen.

De speler die bij Sporting Leiden alle posities al invulde achterin en ook op ’6’ uit de voeten kan is nu nog werkzaam bij aannemingsbedrijf Van Gelder. Straks gaat hij aan de slag als toezichthouder bij de gemeente Den Haag.

,,In die zin is er veel anders geworden, maar op voetbalgebied blijft alles bij hetzelfde. Ik speel ook volgend seizoen voor deze club en ik heb het al jaren enorm naar mijn zin hier. Ik weet dat er spelers zijn die een beetje klaar zijn met voetbal door de perikelen met corona, maar ik hunker er juist naar weer de competitie aan te vangen. Het plezier in dit spelletje is voor mij nog veel te groot en ik vind het heerlijk om nog onder die gasten te zijn. De sfeer is erg goed en ik lach me soms suf. Dat lachen heeft ons mannetje denk ik wel van mij.”

Handhaven

Toch is het nog niet het seizoen van de fusieclub. De twaalfde plaats in de derde klasse A is niet om over naar huis te schrijven. ,,Daar is geen speld tussen te krijgen, maar we hebben er ook pas zeven wedstrijden opzitten. We spelen nog maar liefst negentien wedstrijden en ik zie het zeker wel goed komen. Het eerste doel moet zijn om ons te handhaven, maar met een fitte groep zit er op zeker meer in. Onderweg zijn we wat spelers kwijt geraakt, maar dat hebben we achter ons gelaten. De sfeer is in elk geval enkel maar verbeterd en het is goud waard dat we kunnen terugvallen op spelers die besloten hadden om lager te gaan spelen. Ik noem onder meer Sietse Fokkema en Roland Middelkoop. Zij speelden ook mee in de enige oefenpot die we speelden tegen Warmunda. Wanneer het nodig is, kunnen we op oude vertrouwde krachten terugvallen.”

Minimaal zo belangrijk is dat de club nadrukkelijk bezig is om de jeugd naar een hoger plan te tillen. ,,Door alle leeftijdsgroepen heen wordt er intensief gewerkt om spelers te ontwikkelen. De club zet in om jeugdigen door te laten stoten naar de selectie. Er is veel potentie aanwezig en ik zie de toekomst zonnig in. We willen ons qua prestaties verbeteren de komende jaren. Ik verwacht dat de zondagtak wegvalt. Dan kunnen we ons ook versterken met jongens die op zaterdag willen gaan spelen. Het gaat er al met al vooral om dat de club een eigen gezicht heeft en daar wordt druk aan gewerkt.”

Behoudender

Sporting verzamelde pas zes punten uit zeven wedstrijden. Zaterdag komt CVC Reeuwijk naar Leiden voor een inhaalduel. ,,Een ploeg die sterk is gestart, maar zwaar is teruggevallen. Het is nu aan ons om te gaan stijgen op de ranglijst. Met de groep en staf is er afgesproken dat we iets behoudender gaan spelen en van daaruit loeren op de ruimtes voorin. Achterin moeten we zelf niet te veel ruimte weggeven. De defensieve snelheid is een beetje de achilleshiel en we moeten de kansen beter gaan benutten. Ik heb echter alle vertrouwen in de koers die we varen met Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser. Ze zijn duidelijk in hun visie en passen geweldig bij de club en de inzichten die er zijn.”

Bron: Leidschdagblad.nl