Interview Renaldo van den Berg Sporting Leiden (za)

16 november 2018 - 12:15

Vorig seizoen vergaarde v.v. Leiden, ondertussen met FC Rijnland samen gesmolten tot Sporting Leiden, tot aan de winterstop vier schamele punten. Die punten waren al na drie duels in de wacht gesleept, waarna acht ontmoetingen op rij verloren gingen.

De rode lantaarn bleef lang in het bezit van de ploeg van Cees Tongeren. Na een uitstekende tweede seizoenshelft kwam het allemaal op zijn pootjes terecht op de laatste wedstrijddag in mei. De trainer had het hele seizoen geroepen dat zijn ploeg zich zou handhaven, en zijn vooruitziende blik bleek niet op los zand te zijn gefundeerd.

Na zeven wedstrijden heeft de fusieclub nu al twaalf punten en op de laatst gespeelde wedstrijddag werd er pas voor het eerst verloren van CVC Reeuwijk (2-1). Vleugelaanvaller Renaldo van den Berg over die nederlaag. „Die verliespartij was volledig onnodig. Na een slap begin waren we in de tweede helft veel beter. We kregen zat kansen, maar konden helaas maar eenmaal scoren. Een gemiste kans om de tweede plaats te pakken.”

Toch is de stemming uitstekend bij de nummer zes van de ranglijst. „Vorig seizoen speelde ik hier nog niet, maar van horen zeggen weet ik dat het vanaf de winterstop goed ging. Die lijn is doorgetrokken en iedereen gaat hier voor elkaar door het vuur. Als het voetballend een keer niet lukt, schakelen we over naar vechtvoetbal en dat levert tot nu toe prima resultaten op. Van Nispen steekt er tot nu toe bovenuit in onze klasse, maar wij zijn wel de enige ploeg die niet van ze verloren. Dat zegt wel iets.”

 

We gunnen elkaar alles en er staat simpelweg een team
Renaldo van den Berg

Van den Berg speelde voorheen bij Voorschoten’97 en doorliep alle selectieteams. Daarna verkoos hij een vriendenteam boven het spelen in de hoofdmacht. „Ik vond het wel even welletjes met al die trainingen en vond bijklussen en achter de meiden aan lopen op dat moment belangrijker. Via het jaarlijks georganiseerde zeven tegen zeven toernooi bij deze club ben ik benaderd om het weer hogerop te gaan proberen. Ondertussen heb ik een vaste baan bij EAF auto’s in Voorschoten en woon ik samen en dat vriendenteam is uit elkaar gevallen. Ik heb me over laten halen om te proberen het eerste te halen en tot nu toe loopt het naar wens. Ik heb alles gespeeld en de trainer kan mij op de flanken voorin zetten en op het middenveld. Overigens heb ik in de laatste jaren bij Voorschoten’97 op ’4’ en ’10’ gespeeld, dus in die zin kan ik op meerdere plaatsen worden benut. Dat is een groot voordeel.”

Op zich veranderde er weinig bij het team van Van Tongeren. Wesley Schreuder vertrok en Danny Sjaardema stopte. Van den Berg is eigenlijk de enige nieuweling die in de basis staat. „We gunnen elkaar alles en er staat simpelweg een team. Dat maakt ons sterk. De trainer is altijd duidelijk en eerlijk en dat past goed bij deze groep. Het is een relaxte vent en er is ruimte voor een geintje. Zolang er maar hard wordt gewerkt. Af en toe vragen we gekscherend of het een tandje minder kan nu we al zoveel punten binnen hebben.”

Morgen staat de enige Leidse derby in de derde klasse op de rol. „Dat wordt een interessant potje. Ik denk dat Lugdunum en wij aan elkaar gewaagd zijn. Het zal een echte battle worden. Ik kijk er nu al naar uit. Onze trainer spreekt uit dat we zo snel mogelijk dertig punten moeten halen om veilig te zijn. Ik zet in op een positie in de middenmoot en, laat ik eens gek doen, een periodetitel. We hadden immers ’gewoon’ nog ongeslagen kunnen zijn.”

Bron: leidschdagblad.nl