Inspraak bij gemeenteraad; de gehele tekst

6 september 2021 - 10:49

Donderdag 2 september heeft het bestuur, gezamenlijk met de medebespelers van Sportcomplex de Morsch, ingesproken bij de gemeenteraad. Hierbij de gehele tekst zoals deze namens Sporting Leiden is ingesproken.

“Sporting Leiden is als bespeler van Morsch II blij dat we de mogelijkheid hebben vanavond in te spreken op het collegevoorstel ‘Sportpark De Mors’
Sporting Leiden is een voetbalvereniging die is opgericht in 2018 door een fusie tussen v.v. Leiden en FC Rijnland. Sporting Leiden is ontstaan uit het initiatief Voetbal Vitaal. Een van de doelstellingen van dit initiatief vanuit de gemeente Leiden was om er voor te zorgen dat Leidse voetballers er voor kiezen om binnen de Leidse stadsgrenzen te voetballen en niet buiten de stad. Maar ook om te komen tot financieel gezonde verenigingen. Anno 2021 is Sporting Leiden een financieel gezonde en hard groeiende voetbalvereniging op Sportcomplex Morsch II en met ons ledenaantal voldoen wij ruimschoots aan de in Voetbal Vitaal gestelde doelstellingen!
Sporting Leiden wil graag doorgroeien, de afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in onze jeugdopleiding (dat gaan we ook de komende jaren doen) en daar zien wij nu de positieve effecten van. Niet alleen kwalitatief maar zeker ook kwantitatief.
 
Een belangrijke reden waarom spelers ervoor kiezen om buiten Leiden te gaan voetballen is de kwaliteit van de voetbalcomplexen. Spelers kiezen voor Voorschoten’97, Meerburg en ASC, daar zijn de voorzieningen modern, de velden modern kunstgras en de energiekosten laag door moderne Ledverlichting.
Voor ons is een nieuw ingericht complex niet noodzakelijk, wij voelen ons, net als onze voorgangers v.v. Leiden en FC Rijnland, thuis op Morsch II maar hebben op dit complex behoefte aan een upgrade zodat wij aan de huidige behoefte voor bespeling kunnen voldoen en verder kunnen groeien en voetballers moderne en veilige wedstrijd- en trainingsfaciliteiten kunnen bieden en wij als vereniging d.m.v. ledverlichting groener zijn en lagere energiekosten hebben.
Nog even terug naar Voetbal Vitaal; de belofte “clubs die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken worden beloond” staat ons nog vers in het geheugen. Sporting Leiden is de enige vereniging die dit heeft gedaan! Het is nu 2021, het wordt toch echt wel tijd dat de gemeente Leiden en de gemeenteraad zijn belofte eens nakomt.
Door ons groeiende ledenaantal en de intensieve bespeling van de velden, 7 dagen per week, is het nu al niet meer mogelijk om alle teams hun trainingsmoment te geven. Om daarnaast concurrerend te zijn t.o.v. voetbalverenigingen buiten Leiden, meer Leidenaren aan het sporten te krijgen en onze groeidoelstellingen te kunnen realiseren zijn de volgende aanpassingen op korte termijn aan ons complex noodzakelijk:

  • Vervanging velden 1 & 3 naar kunstgras inclusief ledverlichting
  • Vervanging van gevaarlijke toplagen van kunstgrasvelden 2 & 5 inclusief ledverlichting

Wij gaan er dan ook vanuit (zie Voetbal Vitaal) dat onze wensen in het collegevoorstel voor Sportpark Morsch II zullen worden opgenomen.
Het bestuur van Sporting Leiden”