Huig-Jan Heeringa: “Op naar een leuke club, leuk niveau en leuke klasse”

21 januari 2021 - 21:44

Huig-Jan Heeringa heeft spoedig een nieuwe club gevonden nadat hij te horen kreeg dat Meerburg voor een andere trainer had gekozen voor het komende seizoen. Binnen twee weken kwam het rond met Sporting Leiden, de club die vandaag met grote tevredenheid naar buiten bracht dat de in Valkenburg woonachtige oefenmeester volgend seizoen voor de eerste groep staat bij de fusieclub.

,,Uiteraard maak ik mijn werk keurig af bij Meerburg. Wat er gebeurd is, heb ik achter mij gelaten. Ik heb in elk geval heel veel steun mogen ondervinden van de spelers, volgelingen en sponsoren van de club uit Zoeterwoude. Dat voelt goed aan, al koop je er niets voor. Ik moet echter verder en die kans krijg ik dus nu bij Sporting Leiden.
Hun belangstelling verraste me wel enigszins. Dit in de zin dat ze er geen gras over lieten groeien en er kwam al heel snel een gesprek. De club koos er bewust voor om geen vacature op te stellen, maar zelf enkele trainers te benaderen. Morgen twee weken terug sprak ik uitvoerig met Rien van Staveren, al jaren betrokken bij het het eerste elftal, en Henk Fokkema (bestuurslid Voetbalbalzaken). Dat was een heel prettig en inhoudelijk gesprek. Niet veel later kwam er weer een gesprek en dat was onder meer met Andy van der Meulen en Ronald Mink, vaste waarden binnen de hoofdmacht. Ook dat onderhoud duurde uren en ik ben daarin een boel wijzer geworden. Er was dus een klik en over en weer een erg goed gevoel.
Vervolgens is er vorige week zaterdag een gesprek geweest met de voorzitter en penningmeester en gisteravond is Cor Varkevisser ook mee geweest voor een onderhoud. Ik wilde hem graag mee nemen als rechterhand en die wens is ook ingewilligd. Daarmee was onze overgang t.z.t. beklonken en ik verheug me nu al op het vervolg waarin we met de staf gaan praten en met de spelersraad. Zo kunnen we naar een stip aan de horizon gaan werken waarbij iedereen prettig kan werken. Het is nu de taak om draagvlak te creëren voor de toekomst. Overleg vind ik heel belangrijk. Iedereen horen en spreken. Ik kan wel in mijn eentje naar links willen, maar als de meute naar rechts gaat dan wordt het een kansloze missie.”

Heeringa gelooft dat er straks een prima team kan staan, maar erkent wel dat het wat krapjes is momenteel. ,,Mede door corona zijn er spelers gestopt of lager gaan voetballen. Daar zitten wel wat spelers bij op leeftijd, maar zij kunnen absoluut juist nog heel veel waarde toevoegen aan de selectie. Met hen wil ik ook in gesprek. Ik kan ze vertellen wat ik verwacht en ik wil op mijn beurt weten wat ze van de staf verwachten. Het tweede elftal moest de club terugtrekken vanwege een tekort aan spelers dus er is wel werk aan de winkel. Wat dat betreft is corona nu even een voordeel. Ik kan al tijd investeren en we kunnen zo toewerken naar de wensen die we hebben. Voor nu is mij in elk geval al duidelijk dat Sporting een hele familiaire club is waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Ik ga me daar op zeker thuis voelen. Sporting heeft een bevlogen, passievolle voorzitter en de achterban is groot. Daar zie ik overeenkomsten met Oegstgeest waar ik heb gewerkt voordat ik naar Meerburg ging.”
De huidige trainer van nu nog de club uit Zoeterwoude-Rijndijk heeft sinds het bekend worden van zijn overgang naar de Leidse club over belangstelling niet te klagen. ,,De hele dag heeft de telefoon roodgloeiend gestaan. Er zaten ook veel felicitaties bij van spelers van FC Oegstgeest en Meerburg. Maar ook van jullie team. LAV toont altijd betrokkenheid. Dat alles vind ik natuurlijk leuk en ik moet zeggen dat ik erg veel zin heb in het karwei. Het is voor mij 4,6 kilometer rijden dus dat is helemaal top. Ik heb tenslotte ook met mijn vrouw en de drie kinderen te maken en elke kilometer die je extra moet maken kost extra tijd, zo simpel is dat.”
Of Heeringa nog prettig sportief kan afsluiten bij Meerburg valt te bezien. ,,De maatregelen worden enkel maar strenger en het afmaken van de competitie komt steeds verder weg te staan. We zullen het moeten afwachten. Mocht er geen competitievoetbal meer zijn, maar er kunnen straks nog wel een paar maanden worden gevoetbald dan zie ik het zeker zitten om nog leuke potjes te spelen. Een soort van ‘na corona toernooi’ of zo. LAV kan daar zonder meer een rol in spelen. Iedere voetballiefhebber is ook weer toe aan verslaggeving immers. Misschien kunnen mensen dan buiten ook weer naar voetbal kijken en zijn er weer mogelijkheden om een drankje te doen en elkaar te ontmoeten. We gaan het zien. Voor mij is het in elk geval prettig dat ik uitzicht heb om te gaan werken bij een leuke Leidse club dat speelt op een leuk niveau tegen leuke tegenstanders.”
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl

Huig-Jan Heeringa: ,,Op naar een leuke club, leuk niveau en leuke klasse”