Hemd van het Lijf met Mike Siebert van Sporting Leiden (zo)

8 maart 2021 - 17:40

Hemd van het Lijf. In deze rubriek zet Leidenamateurvoetbal de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. Dit keer is Mike Siebert, speler van Sporting Leiden (zo), aan de beurt.

Stel je even kort voor:
Ik ben Mike Siebert, 32 jaar, geboren en getogen in Leiden en woon daar nog steeds samen met mijn vrouw en 2 kinderen
Beroep/Studie:
ZZP-er Controller/Finance Manager op interim basis
Relatie:
Getrouwd
Hobby’s:
Voetbal, gamen, netflixen, borrelen, uit eten gaan
Zie ik als een grote uitdaging:
Veel dingen te balanceren (werk, kinderen, vrienden, hobbies etc.) en proberen overal het optimale uit te halen
Grootste ergernis:
Corona en alle ellende die dat voor iedereen meebrengt op allerlei vlakken.
Waardering voor:
“Mensen die wat van het leven proberen te maken en die niet alles voogeschoteld krijgen. Nu bijvoorbeeld de horeca mensen die laten zien echte ondernemers te zijn in deze lastige tijd.”

Doe alsjeblieft normaal:
Opscheppers en mensen die zich beter voor doen dan ze zijn.
Wel of geen vaccinatie en waarom:
Wel vaccinatie. Alles wat zo snel mogelijk zorgt dat de samenleving weer normaal wordt.
Gespeeld bij:
Ooit begonnen bij de Sleutels in de F’jes, daarna F1 en E1 bij Roodenburg, toen Feyenoord tot de C1. Bij Feyenoord kort na de start van het seizoen in de C1 gestopt, omdat ik naar het Thorbecke Lyceum moest en dat niet wilde, dus de rest van dat seizoen afgemaakt bij UVS in de C1. Vervolgens naar Sparta C1 t/m Jong Sparta. Daarna nog UVS, Voorschoten ’97, Rijnland en nu Sporting Leiden.
Ga ik nooit doen:
Parachutespringen. Hoewel het er altijd erg cool uitziet, maar ik zou mijn leven niet zo op het spel zetten.
Walgelijk:
Gemene/nare mensen
Mooiste stad van NL en waarom:
Leiden! Een mooie en gezellige binnenstad met alle grachten, café’s en mooie panden, maar niet zo massaal als bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam.
Overgewaardeerd:
Werken op kantoor. De afgelopen tijd heeft wel laten zien dat je echt niet 5 dagen per week op kantoor hoeft te zijn om productief te kunnen zijn
Dierenleed:
Hetzelfde doen bij diegenen die het hen hebben aangedaan
Ga je schamen:
De mensen die plunderen en vernielen met als excuus het protest tegen de coronamaatregelen
Mijn drie mooiste sportmomenten:
1.  Als 8 jarige gevraagd worden voor zowel Feyenoord als Ajax. Ik was eigenlijk voor Ajax, maar Feyenoord kwam de jeugdspelers al thuis ophalen en Ajax niet, dus uiteindelijk toch Feyenoord geworden, waar ik verder trouwens geen spijt van heb gehad. 2. Tijdens mijn jaar bij UVS in de C1 samen met Erik Falkenburg gedurende het hele jaar voor alle activiteiten uitgenodigd van het KNVB districtsteam. Wij waren daar de enige amateurs, dus dat was wel grappig. Daarna samen met Erik naar Sparta gegaan 3. Met Sparta in de C1 de Nederlandse Nike Cup winnen tegen mijn oude Feyenoord team in de finale. Hiermee gingen we door naar de Europese Nike Cup in Basel, waar we ons toen helaas niet voor het wereldeindtoernooi in de VS kwalificeerden.
Kampioen en degradanten in NL:
Ajax kampioen, ADO en Emmen degraderen
Zo’n warm mens:
Mijn oma
Geniaal:
Alle ondernemers die ondanks de coronacrisis andere manieren hebben gevonden om toch inkomen te genereren.
Als dat toch eens zou kunnen:
Voetballen, ergens een drankje doen en alle andere dingen die je leuk vindt om te doen die nu niet kunnen. Hopelijk komt het er snel weer van
Favoriete politicus:
Rutte. Ik vind het toch altijd knap hoe hij iedere aanval in een debat altijd weet te pareren en daarnaast al jarenlang een kabinet leidt, wat ongetwijfeld veel druk en inspanning met zich meebrengt.
Je mag me ’s nachts bellen voor:
Een noodgeval, haha. Anders toch liever tot de ochtend wachten…Met 2 jonge kinderen kan je ieder uur slaap dat je krijgt goed gebruiken
Wie zou je graag eens ontmoeten:
Elon Musk
Levensmotto:
Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden
Angst voor:
Dat mijn kinderen iets overkomt.
Besluiten kabinet op 23 februari:
Ja we moeten het er maar mee doen he…
Wat een vrouw:
Mijn vrouw
De beste trainer die ik ken:
In mijn jeugd bij Feyenoord heb ik training gehad van Jeffrey Oost. Hij was altijd erg duidelijk en rechtdoorzee in benoemen wat niet goed ging, maar ook wat wel goed ging en deed dat vaak ook heel persoonlijk gericht in plaats van op het hele team. Hij wilde je ook oprecht persoonlijk beter maken. Niet iedereen was hier altijd blij mee, maar deze manier van communicatie vond ik zelf erg prettig. Daarnaast Danny Keulemans bij UVS in de C1. Naast dat hij tactisch ook gewoon een goede trainer was bracht hij ook echt veel plezier in het team met zijn manier van coachen.
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl