Hemd van het Lijf met Andy van der Meulen van Sporting Leiden (za)

8 januari 2021 - 10:49

Hemd van het Lijf. In deze rubriek zet Leidenamateurvoetbal de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. Dit keer is Andy van der Meulen, keeper van Sporting Leiden (za), aan de beurt.

Stel je even kort voor:
“Ik ben Andy van der Meulen en 35 jaar oud. Ik ben al ruim 30 jaar actief als keeper in de Leidse regio en sinds dit seizoen ook weer met veel plezier begonnen met het geven van keeperstraining. En in het weekend altijd te vinden rondom de velden zowel door mijn eigen voetbalcarriere als het voetbal van mijn oudste zoon Tobias bij UVS JO9-1.”
Beroep/Studie:
“Op dit moment ben ik werkzaam in de kinderopvang als activiteiten coördinator in de regio Den Haag-Leiden-Bollenstreek.”
Relatie:
“Samenwonend met Janneke en onze twee jongens ( Tobias & Fabian).”
Hobby’s:
“Voetbal, tennis, skieen, sport kijken en vakanties vieren in een zonnig land.”
Trainers die ik heb gehad:
“Heb je even de tijd? Fabian Schouten, Henny Stouten en Johan van Wieringen bij Roodenburg. Heel wat trainers bij ADO. Ruud Bröring (nu speelt mijn zoontje met zijn kleinzoon in het zelfde team) en Said Ouaali bij FC Lisse, Ruud de Groot bij SJC, Dennis Olman bij FC Boshuizen, Hein van Heek en Marcel de Hoogt bij V97, Patrick Kamperveen bij Roodenburg, Frank Dobbe en Dennis Luhulima bij SEV, Cees van Tongeren en Francis Janse bij VVLeiden/Sporting Leiden. En daarnaast nog veel keeperstrainers in de loop der jaren zoals Chris Hoogeweij, Rene Stam, Jan Blankenspoor, Wim Eradus, Ted van der Meer, Marijn Mokveld.”
Ik geloof in:
“Alles en niets. Belangrijk is dat je doet waar jij je goed bij voelt en je doet hoe je zelf behandeld wilt worden.”
Waardering voor:
“Mensen die wat van het leven proberen te maken en die niet alles voogeschoteld krijgen. Nu bijvoorbeeld de horeca mensen die laten zien echte ondernemers te zijn in deze lastige tijd.”
Mooiste plek in Leiden:
“Alle hoofdvelden met echt gras van de Leidse clubs. Helaas alleen nog de velden van Sporting Leiden, Boshuizen, Docos en Roodenburg.”
Leidenamateurvoetbal:
“Super leuk wat er voor de regionale clubs wordt gedaan. Je ziet leuke en vaak ook herkenbare verhalen voorbij komen.”
Wel een voordeel van corona:
“Meer tijd voor het gezin, maar of iedereen dat leuk vindt.”😉
Ga ik nooit doen:
“Iets waar ik niet volledig achtersta.”
Walgelijk:
“Ruzies.”
Verschrikkelijk lekker:
“Een broodje bal en een baco’tje na de wedstrijd.”
Overgewaardeerd:
“Genoeg spelers en keepers in het ‘betaald’ voetbal.”
Vakantieland:
“Italië of een ander zonnig land.”
Mijn drie sportmomenten:
“WK finale 2010 hoe ziek je daar nog van kan zijn. 1e kampioenschap met FC Boshuizen in 2008, dat was zo’n mooie diverse groep met stuk voor stuk geweldige voetballers en een geweldige ontknoping aan de Boshuizerkade tegen GDA.De momenten in de jeugd met alle ‘nationale/regionale’ selecties.”
Je voetballoopbaan:
“VV Sleutels, Roodenburg, ADO Den Haag, FC Lisse, SJC, FC Boshuizen, V97, Roodenburg, SEV, v.v. Leiden en Sporting Leiden.”
Waarom in vredesnaam?
“Wordt tegenwoordig alles onder een vergrootglas gelegd en worden er diverse tradities ‘ineens’ als slecht beschouwd?”
Het Leidse voetbal:
“Daar heb ik mijn mening wel over klaar liggen. Waarbij ik denk dat de gemeente en de clubs een keer echt de handen in een moeten slaan en zo ook het bedrijfsleven erbij moeten gaan betrekken als sponsoren. Alle sentimenten aan de kant gooien en de gemeente investeren/faciliteren in waardige ‘sport’voetbalaccommodaties. Wanneer je dat niet doet gaat er nooit een topclub komen in Leiden en blijven we maar kijken naar de clubs om ons heen in de Bollenstreek. Iedereen in Leiden wil op zaterdag of zondag aan de zijlijn staan met zijn vrienden en kijken naar een leuke pot voetbal van het liefst bekenden uit de stad.”
Kampioen van onze afdeling:
“Ik denk dat dit jaar er weer geen ‘echte ‘ kampioen zal zijn, maar TAVV had het vorig jaar zeker verdiend.”
Mijn club eindigt als:
“Ajax wordt kampioen en Sporting Leiden zaterdag bovenaan het rechter rijtje mochten we nog een gedeelte gaan uitspelen van de competitie.”
Favoriete eten:
“Vlees -en visgerechten gaan altijd wel naar binnen en als toetje een goed gemaakte Crème Brûlée.”
Krijg ik niet door mijn keel:
“Bieten met blauwe kaas.”
Graag ontmoeten:
“Niet iemand speciaal.”
Levensmotto:
“Maak iets moois van je leven en doe dingen waar je echt achter staat.”
Angst voor:
“Dat mijn lichaam het niet meer toelaat om nog 1 fit, fysiek, gezellig en normaal voetbalseizoen te kunnen draaien, voordat ik mijn ‘hand’schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen ga hangen.”
Hou er mee op:
“Overal het slechte over denken en daardoor blijven klagen.”
Muziek voorkeur:
“Nederlandstalig en top 40.”
De beste elf spelers waar ik ooit mee speelde:
“Dat is wel echt een lastige vraag, want dat zijn er nog al een aantal geweest. 1 Ik zou mezelf zeker opstellen, 2 Nick van As (fc boshuizen) , 3 Mo Abdellah (fc boshuizen), 4. Appie Ahannach (fc boshuizen), Jack Honsbeek (fc lisse), 6 Michael de Roode (FC Boshuizen), 7 Marvin Wijks (West II) , 8 Kevin Winter (fc lisse), 9 Erwin Beltman (SJC) , 10 Hakim Chatouani , 11 Arjen Robben (Oranje 015) en ik weet zeker dat ik er genoeg had kunnen switchen.”
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl