Heerlijke start Sporting Leiden (zo) tegen DHL: 3-0

27 september 2021 - 13:27

,,Het is even wennen, maar daarom niet minder lekker.” Sporting Leiden-trainer Koos Habraken straalde na afloop van de met 3-0 gewonnen openingswedstrijd van het seizoen van oor tot oor. De blijdschap van de Leidse oefenmeester was heel begrijpelijk, want de zondagtak van Leidens jongste fusieclub kende een aantal lastige jaren. Na de eclatante zege op het Delfste DHL zien de Morsbewoners de komende competitie nu echter met een stuk meer vertrouwen tegemoet.

De thuisploeg startte prima en kwam na twintig minuten spelen terecht op voorsprong. Na een vrije trap van Joost den Hollander reageerde Elroy van der Hooft alert en prikte de openingstreffer binnen (1-0), terwijl na rust Lucas Varga de score verder liet oplopen (2-0). Hierna kwamen de bezoekers enkele keren gevaarlijk voor het doel van Sporting Leiden-keeper Jeffrey Smeele, maar na een snelle Leidse counter zorgde Renky Furtado voor de bevrijdende 3-0 en kon het feest in de gezellige Sporting Leiden-kantine beginnen.
Ook Sporting Leiden-verdediger Mike Siebert, weer terug na een achillespeesblessure, genoot na van de wedstrijd. Siebert: ,,Het is heerlijk om nu aan de goede kant van de streep te staan, dat was de laatste seizoenen inderdaad vaak anders. Met jongens als Elroy van der Hooft, Lucas Varga en Renky Furtado hebben we nu een paar spelers in de ploeg die een goaltje kunnen maken en daar ontbrak het bij ons aan de laatste seizoenen. Verdedigend zat het bij ons altijd wel redelijk in elkaar, maar je wist ook dat zodra je een goal tegen kreeg de hoop op een goed resultaat al een stuk minder werd. Natuurlijk is het nu grote blijdschap bij ons, maar ik moet eerlijk zeggen dat de sfeer bij ons altijd goed is gebleven, ook in de lastige periodes. Het was voor mij mijn eerste wedstrijd na lange tijd. Het was vrij pittig en ik voel het nu goed, maar de overwinning maakt het meer dan de moeite waard’’, aldus de Leidenaar tot besluit.
Sporting Leiden – DHL 3-0 (1-0) 20. Van der Hooft 1-0, 65. Varga 2-0, 80. Furtado 3-0.
Basisopstelling Sporting Leiden: Smeele, Geraerts, Siebert, Van Leeuwen, Pracht, Mkaddem, Den Hollander, Kloos, Furtado, Varga, Van der Hooft.
Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl

Wedstrijdbal sponsor Sporting Leiden (zo) – DHL

SevenGifts

SevenGifts