Grote opening zeer druk bezocht

31 augustus 2018 - 13:49

Afgelopen vrijdagavond was het dan zover, de officiële opening van de nieuwe fusieclub. Met een aantal onderlinge wedstrijden en een feestavond in de “nieuwe” in het blauw gekleurde kantine met een keur aan artiesten van eigen bodem werd er aan de ene kant afscheid genomen van twee verenigingen (VV Leiden en FC Rijnland), maar is er een nieuwe vereniging ontstaan genaamd Sporting Leiden.

Twee verschillende clubculturen, een zaterdag-  en een zondagvereniging, kleuren rood-wit en geel-groen, kortom een maandenlange voorbereiding met diverse in het leven geroepen commissies om alles in goede banen te leiden. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar het resultaat mag er dan ook zijn. Afgaande op de publieke belangstelling kan de voorlopige conclusie zijn dat Sporting Leiden zeer zeker bestaansrecht heeft, een absolute aanwinst voor De Mors maar ook voor heel voetbalminnend Leiden.

Wedstrijden bijzaak

De gespeelde onderlinge wedstrijden waren die avond maar bijzaak (trainers zullen er waarschijnlijk anders over denken), waarbij het opvallend was dat in alle drie de wedstrijden het verschil in doelpunten 1 was. Het ging uiteindelijk natuurlijk om het feest der herkenning welke vanaf 20.30 uur zou losbarsten.

,,Het is vooraf moeilijk in te schatten hoeveel mensen er op zo’n avond afkomen, maar kijk eens om je heen hoeveel mensen er zijn nou dan kan je alleen maar trots zijn. Trots op deze club, trots op de vele vrijwilligers die ook in de zomervakantie hun steentje hebben bijgedragen en vanavond achter de bar en bij de verkoop van munten staan”
Willem Pikaar - Voorzitter

De trainer van de zaterdagtak, Cees van Tongeren, genoot ook zichtbaar zittend op het biljart. ,,De uitslag van de wedstrijd boeit me niet zoveel (0-1 nederlaag) want wij hebben ook een aantal mogelijkheden gehad, ik ben wel weer wat wijzer geworden. Een doelstelling wil hij (nog) niet uitspreken, maar eerder wegblijven van de onderste plaatsen moet toch wel mogelijk zijn met deze groep.”

17 senioren en 14 jeugdteams

Tegen het sluiten van de avond spreekt uw verslaggever voorzitter Pikaar nog even kort en feliciteer ik hem met de meer dan geslaagde avond. Dan heeft hij zelf ook wat rust en kan hij voor het eerst die avond vrouwlief een kus geven, want ook de vrouw van is niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en heeft vele mensen die avond voorzien van een natje. Het eerste biertje van uw verslaggever ter plekke werd overigens aangereikt door vice voorzitter Ed Immink, die ook “gewoon” bardienst heeft gedraaid dus dat laat zien dat het er iedereen aan gelegen is om er een groot succes van te maken. En dat verdient deze club ook, die dit seizoen met 12 seniorenteams op de zaterdag en 5 op de zondag gaat spelen en met ook nog eens 14 jeugdteams, juist ook omdat zij als een van de weinige clubs daadwerkelijk gehoor hebben gegeven aan het door de gemeente opgestelde plan Voetbal Vitaal.

Sportief én gezellig

Als je op Internet gaat zoeken naar Sporting Leiden is het eerste wat je tegenkomt, sportief en gezellig. Dit klopte afgelopen vrijdagavond niet helemaal want het was sportief en zeer gezellig. Wij als Leiden Amateur Voetbal vonden het een eer om er bij aanwezig te mogen zijn en blijven de ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl