Geen verandering meer in uitslag VVC-Sporting Leiden (za)

2 maart 2020 - 09:21

Sporting Leiden moest gisteren voor de tweede keer naar Nieuw-Vennep om daar uit te komen tegen VVC. Eerder werd dit duel bij 1-1 gestaakt vanwege een ernstige blessure aan Leidse kant. De resterende achttien minuten leverde geen doelpunten meer op. De bezoekers probeerden het wel via dode spelmomenten, maar serieus gevaar bleef uit. Vlak voor tijd kroop de fusieclub nog wel door het oog van de naald. Een door de arbiter als handsbal beoordeeld vergrijp leverde de thuisploeg een strafschop op. Het buitenkansje werd echter naast geschoten en zo hielden de ploegen een punt over aan het inhaalduel.

Cees van Tongeren: ,,Er gebeurde niet heel veel meer in dit deel van de wedstrijd. Natuurlijk probeer je iets te forceren, maar de tijd bleek tekort. De penalty vond ik een zware straf. Waar moet iemand zijn armen dan houden? Die werden echt langs het lichaam gehouden. Maar goed; ze misten en zo bleef een zure middag uit. Gelukkig gaan we de komende tijd weer completer worden en hopelijk kunnen we er nog een fraaie eindsprint uit persen.”

Sporting Leiden bleef zesde, even achter stadgenoot Lugdunum. De thuisploeg liep een punt uit op hekkensluiter FC Oegstgeest. De nummer twaalf van de ranglijst heeft nu vier punten meer op de teller.

Basisopstelling Sporting Leiden: Oudenaarden, Dieke, Van Egmond, Heemskerk, Te Hennepe, Hamelink, Mink, Van der Meel, Wansink, Middelkoop, Bakker.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/