Dapper Sporting Leiden (zo) verliest nipt van koploper

25 april 2022 - 09:40

Sporting Leiden deed uitstekend mee tegen aanstaand kampioen Kethel Spaland. De Leidenaren creëerden niet bijzonder veel kansen, maar wisten dankzij de hartstochtelijke inzet in de wedstrijd te blijven tegen de aanstaande kampioen. De jonge ploeg uit Schiedam kwam niet slecht weg met een 0-1 overwinning waardoor het nu dichtbij het kampioenschap is in de zondagse 3e Klasse A.

Het 1e elftal op zondag is bij Sporting Leiden een prachtige mix. Een hoop ‘oudere’ jongens die hun cluppie uit de brand helpen, een spelende trainer, een Afrikaanse oud-profcricketer en een aantal opgetrommelde spelers uit vriendenelftallen. Het verschil in leeftijd tussen beide teams was flink, net als het verschil op de ranglijst. Kethel Spaland is en was de trotse koploper en had bij aanvang maar liefst 34 punten meer dan Sporting.

Vooral in de 1e helft was van het krachtsverschil weinig te merken. Natuurlijk liet Kethel de bal wat makkelijker gaan op het hobbelige grasveld, echter de gasten wisten maar bar weinig te creëren. Gelegenheidslinksback Sasha Yazdi was te spreken over de prestatie van zijn team, vooral in de 1e helft: ,,Wij hadden vandaag een team met een hoop oudere jongens. En ja, ik hoor daar ook bij… zei hij met een knipoog. Echter wisten zij amper wat te creëren en konden wij eigenlijk prima meekomen. Ontzettend balen dat we niet goed opletten bij een korte corner waardoor we achter kwamen.”

In de tweede helft vielen eigenlijk nog minder kansen te noteren aan beide kanten. Kethel Spaland vond maar moeizaam de vrije man en bij Sporting Leiden vloeiden de krachten wat weg. De enthousiast meelevende staf van Sporting sprong nog bijna een gat in de lucht nadat Boudewijn Kamphues in minuut 58 dichtbij de gelijkmaker was. De fysiek sterke spits, ook al jarenlang actief bij het oude FC Rijnland, vond de Schiedamse doelman Michael Koolmees op zijn weg.

Yazdi nogmaals: ,,Boudewijn kopte bijna de 1-1 in, ontzettend jammer dat de keeper die bal nog pakte. Vervolgens vloeiden onze krachten wel een klein beetje weg moet ik zeggen, zonder dat Kethel heel veel creëerde. Er gebeurde eigenlijk niet veel meer en dus hebben we een grote nederlaag kunnen voorkomen.

Terwijl de goed spelende middenvelders Mo Abassi en Roel IJssel de Schepper nog gevaar probeerden de stichten via individuele acties, inworpen en dode spelmomenten wist de Leidse laagvlieger niet bijster veel meer te creëren. Sporting knokte voor iedere meter, was niet veel minder dan de aanstaande kampioen, maar verloor toch met kleine cijfers. Er staan nu nog zeven wedstrijden op het programma. Dan is het over en uit met de prestatieve tak op zondag. Een bijzonder moment nadert.

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl/