Cees van Tongeren: ,,Er zat niet meer in voor Sporting Leiden (za)”

3 november 2019 - 12:14

Hoewel het nog niet onmogelijk is, lijkt het erop dat Sporting Leiden de grootste kans op de eerste periodetitel verspeeld heeft. In en tegen Gouda kwam de ploeg van Cees van Tongeren niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. ,,Wanneer je niet kunt winnen, moet je ervoor zorgen dat je ook niet verliest. Een clichématige uitspraak, maar wel van kracht voor ons dit keer”, aldus de trainer van de Leidenaren.

Enige teleurstelling was er zeker bij Van Tongeren gezien het resultaat, maar realisme voerde de boventoon bij de bevlogen oefenmeester. ,,Dit was een wedstrijd zonder al teveel kansen. Normaal gesproken zijn wij in staat om veel kansen te creëren, maar dat zat er nu een keer niet in. Gouda stond goed. Wij gaven zelf ook niet veel weg en daarom is de 0-0 uitslag wel okay. Ik wilde in de slotfase ook niet teveel riskeren, want dan kan je ook nog puntloos van het veld stappen. Soms moet je je tevreden stellen met een punt.”

Sporting Leiden verloor zo de koppositie en TAVV heeft nu twee punten meer in het bezit. ,,Dat neemt niet weg dat wij er volgende week alles aan zullen doen om VVSB te verslaan. Geen eenvoudige opdracht. Ik geloof niet dat TAVV het nog weggeeft, maar wellicht kan Nieuwkoop verrassen. Voorlopig doen we goed mee bovenin en dat blijft ons doel.”

Basisopsteling Sporting Leiden: Van der Meulen, Van Ooijen, Dieke, Aulic, Te Hennepe, Van Egmond, Mink, Van der Meel, Harfaoui, Bakker, Mizab.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl