Blauw Zwart parkeerde de ‘bus’ en Sporting Leiden (za) baalt

20 oktober 2019 - 15:22

Wat doe je als je als thuisploeg negende staat met vier uit vier en je ontvangt op deze zaterdagmiddag in Wassenaar de Leidse keurtroepen van Sporting Leiden die eerste staan met tien uit vier en makkelijk het vijandelijke doelnet doen bollen? Dan parkeer je toch een ‘bus met spelers’ voor je eigen doel om hopelijk counterend de Leidse lijstaanvoerder in deze derde klasse A te kunnen verrassen? Kevin te Hennepe van Sporting Leiden was er duidelijk in: ,,Ik vond het een schijttegenstander met deze instelling. En dan worden ze nog beloond ook met een dik onverdiend punt.”

Er was vanaf het eerste fluitsignaal veel balbezit voor de Leidse uitploeg, een team waar veel voetbal in zit. En ook de ploeg waar Sipan Khalid zeker op zijn elfde treffer loerde. Maar het was dit keer in Wassenaar echt moeilijk voetballen voor de koploper. Er kwamen dan ook echt weinig kansen uit het spel voort voor de koploper waarmee zo voortdurend tegen ‘de bus’ op botsende met de bekende brilstand de rust werd bereikt.

Trainer Cees van Tongeren dacht er in de rust zeker ook het zijne van. Het leek wel op die wedstrijden van het Nederlands Elftal tegen de kleinere voetballanden waarvan je weet dat na één of twee treffers het ijs eindelijk gebroken is. Maar dan had heel Sporting Leden buiten de waard, in dit geval Xander Vredenbrecht gerekend. Deze Blauw Zwart-aanvaller wist, natuurlijk uit een spaarzame counter, voor de meer dan onterechte 1-0 te zorgen. Te Hennepe: ,,Onze trainer bracht direct een extra spits in het veld om nog meer druk te kunnen zetten. En zo scoorde Adil Harfaoui ook kort voor tijd de gelijkmaker. Het moest er toch een keer van komen. Want we moesten wel winnen om in de race te blijven voor plek één op de ranglijst.”

Van Tongeren: ,,Ja, we scoorden pas laat en ik kan me voorstellen dat mijn collega Jos van der Helm daarvan baalt. Maar er was toch echt maar 1 ploeg die verdiende te winnen en dat was niet Blauw Zwart. Zij speelden enkel maar op de counter. Daar is niets mis mee, want dat mag. Leuk om naar te kijken is echter anders.”

Gelukkig kwam Alphia, nummer vier, vandaag ook niet tot winst tegen CVC Reeuwijk waar concurrent Aarlanderveen ook maar één puntje uit bij Gouda wist te behalen. Hierdoor bleef Sporting Leiden door een beter doelsaldo eerste met elf uit vijf (18-5) waarbij Blauw Zwart op de elfde plek belandde met vijf uit vijf (7-9). Komende zaterdag is Reeuwijk, een gevaarlijke outsider, thuis de tegenstander. Zij staan nu met de laatste winstpunten negende met zes uit vijf maar wat zegt zo’n plek in deze knotsgekke en zeer boeiende derde klasse A?

Blauw Zwart – Sporting Leiden 1-1 (0-0). 60. Vredenbrecht 1-0, 83. Harfaoui 1-1.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Van Ooijen, Heemskerk, Te Hennepe, Aulic , Harfaoui, Van der Meel, Mink, Bakker, Khalid, Devilee.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl